ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα αναπνευστικά προβλήματα των νεογνών σε ημερίδα

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα για τα νεογνά, τα νεογνά χαμηλού βάρους και τα αναπνευστικάπροβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 9Οκτωβρίου στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Αφορμή για την ημερίδααποτέλεσε η δημοσίευση την τελευταία πενταετία σημαντικών πειραματικών καιμεγάλων πολυκεντρικών κλινικών μελετών, που θα συζητηθούν από τους  προσκεκλημένους ομιλητές, τους καθηγητέςνεογνολογίας R. Ramanathan του πανεπιστημίουUSC στο Λος Άντζελεςκαι Β. Kramer του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ.

 

Τα αναπνευστικά προβλήματα των νεογνών σε ημερίδα

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα για τα νεογνά, τα νεογνά χαμηλού βάρους και τα αναπνευστικάπροβλήματα που αντιμετωπίζουν, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 9Οκτωβρίου στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Αφορμή για την ημερίδααποτέλεσε η δημοσίευση την τελευταία πενταετία σημαντικών πειραματικών καιμεγάλων πολυκεντρικών κλινικών μελετών, που θα συζητηθούν από τους προσκεκλημένους ομιλητές, τους καθηγητέςνεογνολογίας R. Ramanathan του πανεπιστημίουUSC στο Λος Άντζελεςκαι Β. Kramer του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ.

Η επιστημονική ημερίδα οργανώνεταιαπό την Ελληνική Νεογνολογική Εταιρεία και το Νεογνολογκό Τμήμα του νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου», με θέμα: «Πρόσφατες Εξελίξεις στα ΑναπνευστικάΠροβλήματα των Νεογνών - Αναπνευστική φροντίδα των εξαιρετικά χαμηλού βάρουςγέννησης νεογνών». Tα νεογνά αυτά είναιπολύ ευαίσθητα αφού έχουν πολύ μικρό όγκο πνευμόνων, ο θώρακας είναι πολύευένδοτος και παραμορφώνεται εύκολα, τα αντιοξειδωτικά συστήματα είναι ανεπαρκήκαι η κυκλοφορία του αίματος είναι ασταθής.

Τα θέματα που θα αναπτύξουν οιξένοι ομιλητές αφορούν στην υποβοήθηση για την ομαλή προσαρμογή των πολύ μικρώνπρόωρων στην εξωμήτρια ζωή με όσο το δυνατόν πιο ήπιους χειρισμούς, στηνυποστήριξη της αναπνευστικής τους λειτουργίας χωρίς να τραυματιστούν οι εξαιρετικάευαίσθητοι πνεύμονές τους, στην ομαλή μετάβαση στην εξωμήτρια κυκλοφορία τουαίματος και στη διατήρηση της ώστε να οξυγονώνεται επαρκώς ο εγκέφαλος, στηνέγκαιρη χορήγηση του επιφανειοδραστικού παράγοντα για την φυσιολογικήλειτουργία των πνευμόνων και στην επίπτωση της λοίμωξης των εμβρυικών υμένωνστον ανώριμο πνεύμονα. Την αντιμετώπιση της πρόωρης ρήξης των εμβρυικών υμένωνθα αναπτύξει ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Συντονιστής Διευθυντης του Mαιευτηρίου «ΈλεναΒενιζέλου» κ. Γ. Φαρμακίδης.

Τέλος, το ιατρικό καινοσηλευτικό προσωπικό του Νεογνολογικού Τμήματος θα συμμετάσχει σε ΣτρογγυλόΤραπέζι με θέμα την Χρόνια Πνευμονοπάθεια που μπορεί να αναπτυχθεί στα πολύμικρά πρόωρα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη της αναπνοής τους.