ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πνευμονολογική Εταιρεία και ΣΕΓΑΣ, μαζί στον Μαραθώνιο!

Με κεντρικό μήνυμα «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ! ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ!»  η ΕλληνικήΠνευμονολογική Εταιρεία και ο ΣΕΓΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους στο φετινό 31οΚλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Πνευμονολογική Εταιρεία και ΣΕΓΑΣ, μαζί στον Μαραθώνιο!

Με κεντρικό μήνυμα «ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ! ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ!» η ΕλληνικήΠνευμονολογική Εταιρεία και ο ΣΕΓΑΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους στο φετινό 31οΚλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία (ΕΠΕ) είναιθεσμικός συνεργάτης στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, στα πλαίσια της ενημερωτικήςεκστρατείας «ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ», στοχεύοντας στην ενημέρωση καιευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με το σημαντικό ζήτημα της υγιούς γήρανσηςμέσω της δια βίου υιοθέτησης προληπτικών πρακτικών.

Καθώς μεγαλώνουμε,το ανοσοποιητικό μας σύστημα εξασθενεί και αυξάνεται ο κίνδυνος προσβολής απόσοβαρά νοσήματα. Επιπλέον βλαβερές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, επιβαρύνουνακόμα περισσότερο τον οργανισμό μας.

«ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ» σημαίνει ότι υιοθετούμε καθ’ όλη τηδιάρκεια της ζωής μας υγιεινές συνήθειες, όπως:

- ισορροπημένη διατροφή

- τακτική άσκηση,

- κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις

- εμβολιασμό για την πρόληψη νοσημάτων με στόχο τηδιασφάλιση της ποιότητας στη ζωή μας.

Η πρωτοβουλίααυτή θα δώσει στο κοινό την ευκαιρία μεταξύ άλλων να κάνουν δωρεάνσπιρομετρήσεις στο ειδικό περίπτερο που θα λειτουργεί στην EXPO Marathon2013 (7-9 Νοεμβρίου 2013) στο Γήπεδο TAE KWO DOστο Φάληρο, να πάρουν πολύτιμες συμβουλές σχετικά με το τρέξιμο καθώς και ναενημερωθούν για το πώς μπορούν να εξασφαλίσουν καλύτερη ποιότητα ζωής καθώςμεγαλώνουν.

H ενημερωτική ενέργεια υλοποιείται με την χορηγία της Pfizer Hellas.