ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύξηση των πνευμονολογικών περιστατικών λόγω αιθαλομίχλης

Ευρεία σύσκεψη για το φαινόμενο τηςαιθαλομίχλης πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Υγείας, στο  πλαίσιο διερεύνησης των επιδημιολογικώνδεδομένων για την δημόσια υγεία από την αύξηση των τιμών των αιωρούμενωνσωματιδίων στην  ατμόσφαιρα.
Αύξηση των πνευμονολογικών περιστατικών λόγω αιθαλομίχλης

Ευρεία σύσκεψη για το φαινόμενο τηςαιθαλομίχλης πραγματοποιήθηκε το πρωί στο υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο διερεύνησης των επιδημιολογικώνδεδομένων για την δημόσια υγεία από την αύξηση των τιμών των αιωρούμενωνσωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Η σύσκεψη στο Ε.Κ.ΕΠ.Υ συνεκλήθηαπό την αρμόδια Υφυπουργό, κ. ΖέτταΜακρή, με την συμμετοχή των συναρμόδιων Δ/νσεων του Υ.Υ. καθώς και του καθ.Πνευμονολογίας του Harvard Un., κ. ΠαναγιώτηΜπεχράκη και του καθ. του ΕΚΕΦΕ/ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, κ. Κων/νου Ελευθεριάδη.

Σκοπός τηςσύσκεψης ήταν η ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας για την πραγματοποίησηενδελεχούς έρευνας από το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. από τον περασμένο Νοέμβριο έως σήμερααναφορικά με την συσχέτιση των αυξημένων τιμών αιωρούμενων σωματιδίων, με τηναύξηση των προσελεύσεων και των εισαγωγών στις πνευμονολογικές κλινικές τωννοσοκομείων της Αττικής.

Η έρευνασυνεχίζεται ώστε να συμπληρωθεί τουλάχιστον ένα έτος και να εξαχθούν ασφαλήσυμπεράσματα τα οποία και θαανακοινωθούν.

Η μελέτηπραγματοποιείται κατ’ αρχάς στην περιοχή της Αττικής σε συνεργασία με ΙΣΑ καιΙΣΠ και θα συνεχιστεί σε συνεργασία με τοπικούς φορείς (κατά τόπους ΙατρικούςΣυλλόγους) και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος.