ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νομικές συμβουλές σε άτομα με HIV

Περισσότερα από 100 άτομα– έλληνες και μετανάστες- δέχθηκαν νομική  βοήθεια από την Υπηρεσία του Κέντρου Ζωής(K.Z.), το διάστημα Ιουνίου 2012 - Ιουνίου 2013 σύμφωνα με την ετήσια αναφοράτης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης  (Μ.Κ.Ο) που υποστηρίζει άτομα που ζουν μεHIV/AIDS.
Νομικές συμβουλές σε άτομα με HIV

Περισσότερα από 100 άτομα– έλληνες και μετανάστες- δέχθηκαν νομική βοήθεια από την Υπηρεσία του Κέντρου Ζωής(K.Z.), το διάστημα Ιουνίου 2012 - Ιουνίου 2013 σύμφωνα με την ετήσια αναφοράτης Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο) που υποστηρίζει άτομα που ζουν μεHIV/AIDS.

Οικαταγγελίες που κοινοποιήθηκαν προς τα στελέχη της ΝομικήςΥπηρεσίας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα περιστατικών, από εργασιακά καιοικογενειακά ζητήματα μέχρι περιστατικά άρνησης παροχής ιατρικών υπηρεσιώνκαι παραβίασης ιατρικού απορρήτου. Εκτός από την παροχή νομικήςσυμβουλευτικής, την κοινοποίηση περιστατικών σε επίσημους φορείς(Συνήγορος του Πολίτη) και τη συνεργασία μαζί τους με στόχο τη νομική επίλυσητου θέματος, υπήρξε και δικαστική εκπροσώπηση σε πέντε περιπτώσεις.

Επίσης, κάποιεςαπό τις καταγγελίες που καταγράφηκαν και υποστηρίχθηκαν προήλθαν από αλλοδαπούς καιαφορούσαν στο καθεστώς παραμονής τους στην Ελλάδα, σε έρευνα της νομοθεσίαςσχετικά με την οροθετικότητα και την πρόσβαση σε θεραπευτική αγωγή στην χώραπροέλευσής τους.