ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάταξη για το αδιάβλητο μητρότητας και πατρότητας

Σκληραίνουντα πράγματα όσον αφορά το θέμα του αδιάβλητου της μητρότητας και της πατρότηταςενός παιδιού (πιστοποιητικά γέννησης)  με σχετική διάταξη που θα εισαχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείουΕσωτερικών.
Διάταξη για το αδιάβλητο μητρότητας και πατρότητας

Σκληραίνουντα πράγματα όσον αφορά το θέμα του αδιάβλητου της μητρότητας και της πατρότηταςενός παιδιού, με σχετική διάταξη που θα εισαχθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείουΕσωτερικών.

Με αφορμή τοπεριστατικό της 4χρονης που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα, τουπουργείο Εσωτερικών ετοιμάζεται να περάσει διάταξη σε νομοσχέδιό του, σύμφωναμε την οποία θα διασφαλίζεται το αδιάβλητο της μητρότητας και της πατρότηταςκάθε νεογέννητου παιδιού.

Όπως ανακοίνωσε συγκεκριμένα το ΥπουργείοΕσωτερικών:

«Στοπροσεχές νομοσχέδιο του υπουργείου θα εισαχθεί διάταξη που θα διασφαλίζει τοαδιάβλητο τόσο της μητρότητας όσο και της πατρότητας κάθε νεογέννητου παιδιού.Σε όσα γεννιούνται σε νοσοκομείο θα χρειάζεται, όπως προβλέπει ήδη ο νόμος,πιστοποίηση τόσο από τον γιατρό όσο και από το νοσοκομείο. Για όσα παιδιάγεννιούνται εκτός μαιευτηρίου θα απαιτείται η χρήση αδιαμφισβήτητων μέσων τηςτεχνολογίας, της ιατρικής και του δικαίου».