ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δομές Υγείας: Νέοι στόχοι & λιγότερη γραφειοκρατία διά χειρός Γεροβασίλη

Απλοποίηση της γραφειοκρατίας και νέα στοχοθεσία για την ουσιαστική βελτίωση της λειτουργίας τους και την ακόμη μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, θα πρέπει να θέσουν και να επιτύχουν το 2018 οι δομές υγείες που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με εγκύκλιο της υπουργού Εσωτερικών Όλγας Γεροβασίλη.

Δομές Υγείας: Νέοι στόχοι & λιγότερη γραφειοκρατία διά χειρός Γεροβασίλη

Όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο, «στη στοχοθεσία της κάθε Υπηρεσίας πρέπει να περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων, πολιτικές και δράσεις για την απλούστευση των διαδικασιών και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και της κακοδιοίκησης».

Μεταξύ άλλων, οι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν και αφορούν το σύνολο του Δημοσίου, αφορούν:

- απλούστευση διαδικασιών

- ανάπτυξη πολιτικών για τη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης του πολίτη

- εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης

- εφαρμογή νέων τεχνολογιών καθώς και τεχνολογιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (e-gov) κ.ά.

Η υπουργός καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς να προβούν έγκαιρα στις απαραίτητες ενέργειες προς υλοποίηση της ετήσιας στοχοθεσίας. Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι η απόφαση για τους στρατηγικούς στόχους της υπηρεσίας εκδίδεται από τον αρμόδιο Υπουργό ή το μονομελές όργανο διοίκησης εντός της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου, ενώ η απόφαση για τους στόχους των Γενικών Διευθύνσεων, Διευθύνσεων και Τμημάτων εκδίδεται από τους Προϊσταμένους Γενικών Διευθύνσεων για τον τομέα αρμοδιότητάς τους έως την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.

Οι αποφάσεις στοχοθεσίας δημοσιεύονται στο «Διαύγεια» και καθορίζουν το βαθμό προτεραιότητας για κάθε στόχο, τους δείκτες μέτρησης των αποτελεσμάτων, το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης ενώ ρυθμίζουν και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Διαβάστε ακόμη:

Ειδική ετήσια άδεια για υπαλλήλους στο Δημόσιο, που έχουν αυτιστικά παιδιά

Θερμό φθινόπωρο για το υπ. Υγείας - Αυτό είναι όλο το νομοθετικό έργο που ετοιμάζεται