ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνδρας από το Τενεσί βγάζει δάκρυα από αίμα

Άνδρας από το Τενεσί βγάζει δάκρυα από αίμα

Αίμα αντί για δάκρυα βγάζει τα τελευταία επτά χρόνια ένας άντρας από το Τενεσσί των ΗΠΑ, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να εξηγήσουν πού οφείλεται αυτό.

Αίμα αντί για δάκρυα βγάζει τα τελευταία επτά χρόνια ένας άντρας από το Τενεσσί των ΗΠΑ, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να εξηγήσουν πού οφείλεται αυτό.

Πρόκειται για τον Michael Spann, που παρατήρησε το φαινόμενο αυτό, για πρώτη φορά, στα 22 του, όταν ένιωσε έναν αφόρητο πονοκέφαλο, καθώς κατέβαινε τις σκάλες του σπιτιού του. Το αμέσως επόμενο διάστημα, και ενώ ο πόνος χειροτέρευε,  άρχισε να βγάζει αίμα από τη μύτη, το στόμα και τα μάτια.

Αρχικά, αυτό ήταν ένα καθημερινό φαινόμενο, σήμερα όμως ο Michael βγάζει αίμα από τα μάτια μία με δύο φορές την εβδομάδα, κάτι που συνοδεύεται από αφόρητους πονοκεφάλους.

Σύμφωνα με τον οφθαλμολόγο δρ. James Fleming, του Ιατρικού Επιστημονικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Τενεσσί, η πάθηση του Spann είναι εξαιρετικά σπάνια και οποιαδήποτε επέμβαση για μία σωστή διάγνωση θέτει σε κίνδυνο την υγεία του.

Πολλοί είναι οι ειδικοί που έχουν ασχοληθεί με την περίπτωση του 29χρονου, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να  καταλήξουν στην αιτία που προκαλεί τα ματωμένα δάκρυα.

Σύμφωνα με τον δρ. Fleming, οι δακρυϊκοί πόροι έχουν διάμετρο μόλις 3 χιλιοστά, με αποτέλεσμα, αν επιχειρήσουν να εισέλθουν σε αυτούς, προκειμένου να μελετήσουν το φαινόμενο, να προκληθεί ακόμη και μόνιμη βλάβη.

Τα δάκρυα των ασθενών με «haemolacria» -μία πάθηση με παρόμοια συμπτώματα- μπορεί να έχουν απλώς μία κοκκινωπή απόχρωση ή να μοιάζουν πραγματικά με αίμα και ίσως αποτελεί ένδειξη ενός σοβαρότερου προβλήματος, όπως ένας όγκος ή μία βακτηριακή επιπεφυκίτιδα, ενώ μπορεί να είναι αποτέλεσμα και ζημιάς στο μάτι.

Ωστόσο, η περίπτωση του Spann δεν είναι η ίδια και οι γιατροί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να καταλήξουν σε μία ασφαλή διάγνωση.

Το 2009 ένας ακόμη άντρας έβγαζε τρεις φορές την ημέρα αίμα από τα μάτια για περίπου 15 λεπτά.