ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άνδρας από το Τενεσί βγάζει δάκρυα από αίμα

Αίμα αντί για δάκρυα βγάζει τα τελευταία επτά χρόνια ένας άντραςαπό το Τενεσσί των ΗΠΑ, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να εξηγήσουν πού οφείλεταιαυτό.

Άνδρας από το Τενεσί βγάζει δάκρυα από αίμα

Αίμα αντί για δάκρυα βγάζει τα τελευταία επτά χρόνια ένας άντραςαπό το Τενεσσί των ΗΠΑ, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να εξηγήσουν πού οφείλεταιαυτό.

Πρόκειται για τον Michael Spann, που παρατήρησε το φαινόμενοαυτό, για πρώτη φορά, στα 22 του, όταν ένιωσε έναν αφόρητο πονοκέφαλο, καθώςκατέβαινε τις σκάλες του σπιτιού του. Το αμέσως επόμενο διάστημα, και ενώ οπόνος χειροτέρευε, άρχισε να βγάζει αίμααπό τη μύτη, το στόμα και τα μάτια.

Αρχικά, αυτό ήταν ένα καθημερινό φαινόμενο, σήμερα όμως ο Michaelβγάζει αίμα από τα μάτια μία με δύο φορές την εβδομάδα, κάτι που συνοδεύεταιαπό αφόρητους πονοκεφάλους.

Σύμφωνα με τον οφθαλμολόγο δρ. James Fleming, του ΙατρικούΕπιστημονικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Τενεσσί, η πάθηση του Spann είναιεξαιρετικά σπάνια και οποιαδήποτε επέμβαση για μία σωστή διάγνωση θέτει σεκίνδυνο την υγεία του.

Πολλοί είναι οι ειδικοί που έχουν ασχοληθεί με την περίπτωσητου 29χρονου, ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να καταλήξουν στην αιτία που προκαλεί τα ματωμέναδάκρυα.

Σύμφωνα με τον δρ. Fleming, οι δακρυϊκοί πόροι έχουνδιάμετρο μόλις 3 χιλιοστά, με αποτέλεσμα, αν επιχειρήσουν να εισέλθουν σε αυτούς,προκειμένου να μελετήσουν το φαινόμενο, να προκληθεί ακόμη και μόνιμη βλάβη.

Τα δάκρυα των ασθενών με «haemolacria» -μία πάθηση μεπαρόμοια συμπτώματα- μπορεί να έχουν απλώς μία κοκκινωπή απόχρωση ή να μοιάζουνπραγματικά με αίμα και ίσως αποτελεί ένδειξη ενός σοβαρότερου προβλήματος, όπωςένας όγκος ή μία βακτηριακή επιπεφυκίτιδα, ενώ μπορεί να είναι αποτέλεσμα καιζημιάς στο μάτι.

Ωστόσο, η περίπτωση του Spann δεν είναι η ίδια και οιγιατροί δεν έχουν καταφέρει ακόμα να καταλήξουν σε μία ασφαλή διάγνωση.

Το 2009 ένας ακόμη άντρας έβγαζε τρεις φορές την ημέρα αίμααπό τα μάτια για περίπου 15 λεπτά.