ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η τεχνολογία οδηγός για το μέλλον της γυμναστικής

Εάν νομίζετε ότι η γυμναστική με τηνμορφή που γνωρίζουμε σήμερα, είναι σύγχρονο προνόμιο, είστε γελασμένοι, καθώς ταπρώτα γυμναστήρια, οι χώροι δηλαδή οι οποίοι είχαν εγκατεστημένα τα ειδικάόργανα για άσκηση, εμφανίστηκαν ήδη από την δεκαετία του '60. Σήμερα όμως, με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, η γυμναστική γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και εξατομικευμένη!
Η τεχνολογία οδηγός για το μέλλον της γυμναστικής

Εάν νομίζετε ότι η γυμναστική με την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα είναι σύγχρονο προνόμιο, είστε γελασμένοι, καθώς ταπρώτα γυμναστήρια, οι χώροι δηλαδή οι οποίοι είχαν εγκατεστημένα τα ειδικά όργανα για άσκηση, εμφανίστηκαν ήδη από την δεκαετία του '60.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, από δημοσίευμα στην ιστοσελίδα από την διεθνή ένωση Ιnternational Health, Racquet Sportsclub Association (IHRSA), τα έσοδα του κλάδου των γυμναστηρίων στις ΗΠΑ έφτασαν τα 21,8 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012, από 20,3 δισ. το 2010.Αξίζει να σημειωθεί, ότι πέρυσι επισκέφθηκαν το γυμναστήριο πάνω από 58 εκατομμύρια Αμερικανοί με τα 50,2 εκατομμύρια να έχουν κάρτα μέλους (αύξηση 10% από το 2008).

Στις ΗΠΑ περίπου το 17% του πληθυσμού πηγαίνει τακτικά σε κάποιο γυμναστήριο.Σύμφωνα με έκθεση της IHRSA, παγκοσμίως τα έσοδα από τη βιομηχανία των γυμναστηρίων έφτασαν τα 75,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με 131,7 εκατομμύρια μέλη.«Ειδικά για την Ευρώπη, 44 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι είναι μέλη σε κάποιο γυμναστήριο, με τα έσοδα να φτάνουν τα 25 δισεκατομμύρια» είπε ο αντιπρόεδρος της IHRSA Jay Ablondi.

Βέβαια, με την έλευση των «έξυπνων» κινητών και των εφαρμογών που τα συνοδεύουν, φαίνεται ότι ο χώρος αυτός έχει αρχίσει ήδη να επηρεάζεται.Από την άλλη πλευρά, η σύγχρονη τεχνολογία- όπως τα κινητά τηλέφωνα και οι έξυπνες συσκευές γενικότερα (ipod touch, διαδραστικές κονσόλες κ.λπ.) έχουν ανοίξει τον δρόμο τελευταία και κάνουν ακόμη πιο εύκολη την ζωή των ανθρώπων που επιθυμούν να γυμναστούν.

Υπάρχουν ήδη αρκετές εφαρμογές τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς, είτε για να παρακολουθήσει πώς εκτελούνται συγκεκριμένες ασκήσεις, ή για να μετρήσει τους καρδιακούς του παλμούς και τις θερμίδες που έχει κάψει, ενώ χρησιμοποιεί κάποιο όργανο γυμναστικής (είτε στο σπίτι του, είτε στο γυμναστήριο), ή τρέχει σε ένα πάρκο.Με μερικές εφαρμογές που δείχνουν πώς μπορεί κανείς να γυμναστεί μόνος του, δε χρειάζεται να αφιερώσει κανείς πάνω από 20 λεπτά τη μέρα για να διατηρηθεί σε φόρμα.

Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι, που υποστηρίζουν ότι εκτός από καλό στο σώμα του, κανείς μπορεί να γίνει και περισσότερο κοινωνικός μέσα σε ένα γυμναστήριο.Ίσως, όπως αναφέρει το άρθρο, το μέλλον των γυμναστηρίων να κρύβει ένα συνδυασμό παραγόντων, προκειμένου να κρατηθούν «στη ζωή » και να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο.

Και αυτός δεν είναι άλλος από τη χρήση της τεχνολογίας, η οποία επιπλέον, προχωρά ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας εξατομικευμένη και άρα μοναδική την άσκηση για τον καθένα μας.