ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφυγε από τη ζωή η 20χρονη που είχε "κολλήσει" στην ηλικία των πέντε - VIDEO

Έφυγε από τη ζωή η Μπρουκ Γκρίνμπεργκ, η 20χρονη που έπασχε από μία παράξενη ασθένεια,που δεν επέτρεπε στον οργανισμό της να μεγαλώνει.

Έφυγε από τη ζωή η 20χρονη που είχε "κολλήσει" στην ηλικία των πέντε - VIDEO

Έφυγε από τη ζωή η Μπρουκ Γκρίνμπεργκ, η 20χρονη που έπασχε από μία παράξενη ασθένεια,που δεν επέτρεπε στον οργανισμό της να μεγαλώνει.

Μπορεί να είχε την ηλικία για να βγάλει δίπλωμα,ωστόσο πέρναγε τη ζωή της στην κούνια.

Από τη στιγμή που γεννήθηκε, οι γονείς της Μπρουκείχαν λόγους να ανησυχούν για την ανάπτυξή της.

Γεννήθηκε πρόωρα κατά ένα μήνα και ζύγιζε μόλις 1.8κιλά. Αρχικά πίστευαν πως θα καλύψει απότομα τη διαφορά που είχε με τα συνομήλικαπαιδιά, ωστόσο, όταν γεννήθηκε η αδερφή της και σε πολύ σύντομο χρονικόδιάστημα την πέρασε σε ανάπτυξη, σωματική ωρίμανση και ομιλία, οι γονείςαντιλήφθηκαν πως κάτι σοβαρό συνέβαινε.

Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, η Μπρουκπαρέμενε «κολλημένη» στην ηλικία των πέντε ετών, ενώ παρακολουθούνταν συνέχειααπό γιατρούς, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά ορθοπεδικά, γαστρεντερολογικά καινοητικά προβλήματα.

Από τις ιατρικές εξετάσεις δεν είχαν προκύψει ανωμαλίες στοDNA σχετικά με την ανάπτυξη, οι γονείς της δεν είχαν ιστορικό μη φυσιολογικήςανάπτυξης, ενώ όλες της οι αδερφές αναπτύχθηκαν κανονικά.

Οι επιστήμονες που την παρακολουθούσαν είχαν πολλάαναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη συγκεκριμένη ασθένεια, στην οποίααναφέρονταν ως «Σύνδρομο Χ».

http://www.youtube.com/watch?v=EhzlHFymI7M

Ορισμένοι ειδικοί υποψιάζονταν ότι η επιβράδυνσητης ανάπτυξης ξεκίνησε, ενώ η Μπρουκ ήταν ακόμη έμβρυο.Υπό φυσιολογικές συνθήκες, εάν παρατηρηθεί ανάσχεση της ανάπτυξης τον ένα μήνα,αυτή αναπληρώνεται τον επόμενο.

Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και στην περίπτωση της Μπρουκ, όπουη αναπτυξιακή διαδικασία σταμάτησε στην ηλικία των πέντε.

Ο πατέρας της 20χρονης είχε δηλώσει παλαιότερα: «Είναιη πηγή της νεότητας, αν το σκεφτείτε καλά».

Μάλιστα, προκειμένου οι επιστήμονες να μάθουν περισσότερασχετικά με τη μακροζωία, συναίνεσε, ώστε να ληφθεί δείγμα DNA, το οποίο τοποθετήθηκε σε μύγες, ώστε ναδουν πώς επηρεάζεται η ανάπτυξή τους.