ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς τα sms επηρεάζουν τις σχέσεις μας...

Οι δυνατές σχέσεις βασίζονται στην επικοινωνία σύμφωνα με τουςειδικούς. Οι «ψηφιακές», λοιπόν, σχέσεις που βασίζονται σε ένα χείμαρρο μηνυμάτων,θα πρέπει να είναι οι πιο ισχυρές. Ή μήπως όχι;

Πώς τα sms επηρεάζουν τις σχέσεις μας...

Οι δυνατές σχέσεις βασίζονται στην επικοινωνία σύμφωνα με τουςειδικούς. Οι «ψηφιακές», λοιπόν, σχέσεις που βασίζονται σε ένα χείμαρρο μηνυμάτων,θα πρέπει να είναι οι πιο ισχυρές. Ή μήπως όχι;

Το 82% των νέων που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα,υποστήριξαν ότι, μπορεί να επικοινωνούν μέσω μηνυμάτων με τους συντρόφους τους,ωστόσο, όλη αυτή η συνεχής επικοινωνία, δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε μεγαλύτεροσυναισθηματικό δέσιμο.

Η νέα έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Journal ofCouple and Relationship Therapy», εξέτασε 276 άνδρες και γυναίκες, κοντά στηνηλικία των 22 με μόνιμες σχέσεις. Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα, 38% είχανσοβαρές σχέσεις, 46% ήταν αρραβωνιασμένοι και 16% ήταν παντρεμένοι.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, όλοι οισυμμετέχοντες υποστήριξαν ότι χρησιμοποιούσαν τα μηνύματα για να επικοινωνούνμε τους συντρόφους τους, ωστόσο δεν ήταν ο όγκος των μηνυμάτων που επηρέαζε τηνποιότητα της σχέση, αλλά το περιεχόμενο. Σε γενικές γραμμές, όσοι έστελνανμηνύματα με ρομαντικό περιεχόμενο, ανέφεραν και μεγαλύτερο δέσιμο στη σχέση τουςμε το σύντροφό τους. Τα μηνύματα, δηλαδή, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος γιανα γίνει μία σχέση πιο ρομαντική.

Όσον αφορά στον αριθμό των μηνυμάτων, οι άνδρες που έστελνανπερισσότερα μηνύματα, ανέφεραν σχέσεις χαμηλότερης ποιότητας, συγκριτικά μεόσους δεν έστελναν πολλά μηνύματα στους συντρόφους τους. Οι ερευνητές εικάζουνότι αυτό συμβαίνει, καθώς, όσοι έχουν σκοπό να χωρίσουν, αντικαθιστούν τηνάμεση επικοινωνία με τα μηνύματα.

Αντιθέτως, όσες γυναίκες έστελναν μηνύματα συχνότερα,ανέφεραν ισχυρότερους δεσμούς με τους συντρόφους, σε σχέση με όσουςεπικοινωνούσαν ηλεκτρονικά λιγότερο συχνά.

Μάλιστα, φάνηκε ότι οι γυναίκες συνηθίζουν να αποστέλουνμηνύματα όταν θέλουν να απολογηθούν για κάτι, να επιλύσουν διαφορές και ναπάρουν αποφάσεις, με άλλα λόγια, όταν η σχέση τους αντιμετώπιζε δυσκολίες.

Οι ερευνητές, τέλος, εξηγούν ότι, από αυτά που προέκυψαν, ταμηνύματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπτυχθεί ένα νέο ειδύλλιο, ωστόσο θαπρέπει να τα αποφεύγουμε όταν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε κάποια δυσκολία στις σχέσεις.