ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ στο Θησείο

Δεκαήμερο πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεωνσυνδιοργανώνουν το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑκαι ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων,  από 5έως και 15 Νοεμβρίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο « ΜΕΛΙΝΑ», στο Θησείο, αίθουσαισογείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ στο Θησείο

Δεκαήμερο πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεωνσυνδιοργανώνουν το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑκαι ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων, από 5έως και 15 Νοεμβρίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο « ΜΕΛΙΝΑ», στο Θησείο, αίθουσαισογείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αποτελέσουν σημείοσύγκλισης διαφορετικών μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης και ανθρώπων, και νααναδείξουν την προσωπική δημιουργία και τον πολιτισμό ως προστατευτικούςπαράγοντες απέναντι τόσο στη χρήση ουσιών όσο και άλλες μορφές συμπεριφοράς πουενέχουν κινδύνους για το άτομο.

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 και ώρα19:30 με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας όπου θα συμμετάσχουν ο ΠλάτωναςΡιβέλλης και το κιθαριστικό ντουέτο «SAUDADE guitar duo». Η έκθεση περιλαμβάνει25 φωτογραφίες δρόμου διαστάσεων 1,20Χ0,90cm, στιγμιότυπα με μια φρέσκια,προσωπική ματιά στην καθημερινότητα και τις γειτονιές της πρωτεύουσας. Οιφωτογραφίες είναι αποτέλεσμα τηςδημιουργικής δραστηριότητας νέων και γονιών που υποστηρίζονται από το ΔίκτυοΥπηρεσιών Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ. Θα λειτουργεί από Τρίτη έως και Σάββατο 10:00-20:00 και τις Κυριακές 10:00-14:00.

Η έκθεση πλαισιώνεται από απογευματινές παραστάσεις συγκροτημάτων των Μουσικών Σχολείωνκαι μουσικών συνόλων, βραδιά αφήγησηςπαραμυθιών και ενημερωτική ομιλία για το ρόλο της οικογένειας στην πρόληψη. Σεόλη τη διάρκειά των εκδηλώσεων θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο με έντυπουλικό και εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασηςτης χρήσης ουσιών (τηλ. επικοινωνίας :210-9212961).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

19:30: Εγκαίνια έκθεσης με τη συμμετοχή του Πλάτωνα Ριβέλληκαι του κιθαριστικού ντουέτου «SAUDADE guitar duo»

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

18:30-19:30: Μουσική εκδήλωση από το Μουσικό ΣχολείοΠαλλήνης

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

17:30-18:30: Μουσική εκδήλωση από τα Μουσικά Σχολεία Πειραιάκαι Παλλήνης

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

17:30-19:30: Ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Ο ρόλος τηςοικογένειας στη πρόληψη των εξαρτήσεων»από το Δίκτυο Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

17:30-18:30: «Παραμύθια από τις άκρες του κόσμου». Αφηγήτριες: Βέρα Αισώπου & Χρύσα Πορίχη

Το Δίκτυο Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης του ΚΕΘΕΑσχεδιάζει και εφαρμόζει προγράμματα πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης πουαπευθύνονται στην τοπική κοινωνία, την οικογένεια, εκπαιδευτικές κοινότητεςόλων των βαθμίδων, εφήβους και νέους μεσυμπεριφορά υψηλού κινδύνου, προβλήματα χρήσης ουσιών και προβληματικήενασχόληση με το Διαδίκτυο. Προσφέρει επίσης εκπαίδευση και εποπτεία σεεπαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της πρόληψης και παράγειεκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο παρεμβάσεων αγωγής υγείαςκαι πρόληψης.