ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί πρέπει να ακούτε μουσική όταν γυμνάζεστε

Το να ακούτε μουσική όταν γυμνάζεστε μπορεί να βελτιώσει τιςεπιδόσεις σας, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Γιατί πρέπει να ακούτε μουσική όταν γυμνάζεστε

Το να ακούτε μουσική όταν γυμνάζεστε μπορεί να βελτιώσει τιςεπιδόσεις σας, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Αυτό οφείλεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, στο ότιη μουσική μας αποσπά την προσοχή από την σωματική κόπωση, με αποτέλεσμα νααισθανόμαστε λιγότερο κουρασμένοι.

Δείτε έξι καλούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να ακούτεμουσική όταν γυμνάζεστε

1. Είναι μία καλή μέθοδος για να αποσπάτε την προσοχή σας

Έρευνα έχει δείξει ότι, όσοι αθλητές άκουγαν μουσική κατάτην άσκηση, αντιλαμβανόντουσαν τη σωματική κόπωση σε μικρότερο βαθμό, κάτι πουμπορεί να βελτιώσει την απόδοση κατά 15%.

2. Εντείνει τηνπροσπάθεια

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2010, αθλητέςποδηλασίας που άκουγαν μουσική σε γρήγορο ρυθμό, είχαν καλύτερες επιδόσεις σεσχέση με όσους άκουγαν πιο «αργή» μουσική.

3. Σας βάζει στο ανάλογο κλίμα

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο εγκέφαλός μας συσχετίζει τημουσική με συγκεκριμένες μνήμες του παρελθόντος. Σκεφτείτε για παράδειγμα, τι σαςφέρνει στο μυαλό η μουσική από την ταινία Rocky.

4. Βοηθά να κρατάτε τορυθμό

Ο ρυθμός της μουσικής ερεθίζει ένα συγκεκριμένο κέντρο τουεγκεφάλου, που σχετίζεται με την κίνηση, με αποτέλεσμα να προσαρμόζουμε τις κινήσειςμας, σύμφωνα με το ρυθμό.

5. Η μουσική σας φτιάχνει τη διάθεση

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν συμμετέχοντες σε μία έρευνα, ημουσική τους βοήθησε να ξεχάσουν τα προβλήματα που τους απασχολούσαν, μεαποτέλεσμα να καταφέρουν να ασκηθούν με μεγαλύτερη όρεξη.

6. Σας κάνει να θέλετε να κινηθείτε

Η μουσική επιδρά σε συγκεκριμένα κέντρα του εγκεφάλου που ελέγχουντην κίνηση. Αποτέλεσμα είναι να κινούμαστε, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε,σύμφωνα με το ρυθμό.