ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Παναθηναικό στάδιο φωτίζεται μπλε για τον διαβήτη

Με το χαρακτηριστικό βαθύ μπλε  χρώμα του διαβήτη, θα φωτιστεί την ερχόμενη Τετάρτη το Παναθηναικό Στάδιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον διαβήτηπου είναι στις 14 Νοεμβρίου
Το Παναθηναικό στάδιο φωτίζεται μπλε για τον διαβήτη

Με το χαρακτηριστικό βαθύ μπλε χρώμα του διαβήτη, θα φωτιστεί την ερχόμενη Τετάρτη το Παναθηναικό Στάδιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον διαβήτηπου είναι στις 14 Νοεμβρίου.

Τηνφωταγώγηση θα πραγματοποιήσουν η φαρμακευτική Novartis και η Ελληνική ΔιαβητολογικήΕταιρεία.




Νωρίτερατην ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου, κατά την διάρκεια της οποίας,θα ανακοινωθεί η ελληνική συμμετοχή στην παγκόσμια Πρωτοβουλία της ΔιεθνούςΟμοσπονδίας Διαβήτης «Bring Diabetes to Light».

Το συνολικό κόστος για την αντιμετώπιση των διαβητικώνασθενών στην Ελλάδα, (που ανέρχονται σε 800.000 έως 1.000.000, ενώ παγκοσμίωςπάσχουν 366 εκατομμύρια άνθρωποι και το 90% έως 95% των διαγνωσμένωνπεριπτώσεων αφορούν διαβήτη τύπου 2) ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ (6,4% τωνσυνολικών δαπανών) για την υγεία. Εάν ωστόσο συνυπολογισθούν και οι δαπάνες γιατην αντιμετώπιση των επιπλοκών της νόσου, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τότε το μέσο ετήσιο κόστος ανά ασθενήείναι περίπου 2.900 ευρώ με συνολικές δαπάνες για τον διαβήτη υπολογιζόμενεςστα 2,3 δισ. ευρώ (12% - 15% των συνολικών δαπανών για την υγεία).

Αξίζει νασημειωθεί, ότι στην Κίνα σήμερα πάσχουν 92 εκατ. άνθρωποι από τη νόσο, ενώ πριν8 χρόνια ο αριθμός έφθανε τα 20 εκατ.