ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είναι επίσημο: η τεχνολογία αντικαθιστά τον γιατρό

Σεαντίθετη πορεία φαίνεται ότι θα κινούνται στο μέλλον ο ρόλος του γιατρού και η …τεχνολογία.

Και αυτό,διότι όπως εκτιμούν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, με την χρήση  και την αξιοποίηση της τεχνολογίας οι πολίτεςθα στρέφονται όλο και λιγότερο στους γιατρούς. Εάν στην παράμετρο αυτή, συνυπολογίσεικανείς και την οικονομική κρίση που βιώνουν τα συστήματα υγείας σε όλο τονκόσμο, είναι εύλογο να αντιληφθούμε τον ρόλο που θα έχουν οι γιατροί για ταμικρά ζητήματα υγείας τουλάχιστον.

Είναι επίσημο: η τεχνολογία αντικαθιστά τον γιατρό

Σεαντίθετη πορεία φαίνεται ότι θα κινούνται στο μέλλον ο ρόλος του γιατρού και η …τεχνολογία.

Και αυτό,διότι όπως εκτιμούν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, με την χρήση και την αξιοποίηση της τεχνολογίας οι πολίτεςθα στρέφονται όλο και λιγότερο στους γιατρούς. Εάν στην παράμετρο αυτή, συνυπολογίσεικανείς και την οικονομική κρίση που βιώνουν τα συστήματα υγείας σε όλο τονκόσμο, είναι εύλογο να αντιληφθούμε τον ρόλο που θα έχουν οι γιατροί για ταμικρά ζητήματα υγείας τουλάχιστον.

Επίσης,στην ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας, όπως αναφέρεται σε μελέτη του περιοδικού Health Affairis, οι συγγραφείς συμπεραίνουν ότι, οι μελλοντικές ανάγκεςτων ασθενών από ιατρικές υπηρεσίες, θα μεταβληθούν σημαντικά, καθώςπολλαπλασιάζονται με ταχύτατους ρυθμούς, τα ηλεκτρονικά αρχεία υγείας αλλά καιοι «applications/εφαρμογές» που μπορεί κάποιος πολίτης να αναζητήσειτόσο από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, όσο και από το tablet του ή το κινητό του.