ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία πρώην κυβερνήτης του Καναδά στην Ογκολογική Μονάδα

ΤηνΟγκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ», είχε τηνευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα η  Ειδική Απεσταλμένη για την Αϊτή στην UNESCO,Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Οτάβα και πρώην Κυβερνήτης και Διοικητής τουΚαναδά, κυρία Μικαέλ Ζαν (Michaëlle Jean), συνοδευόμενη από τον Πρέσβυ του Καναδά στην Ελλάδα, κύριο Robert Peck, και τη σύζυγό του, Μαρία.
Μία πρώην κυβερνήτης του Καναδά στην Ογκολογική Μονάδα

ΤηνΟγκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ», είχε τηνευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα η Ειδική Απεσταλμένη για την Αϊτή στην UNESCO,Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Οτάβα και πρώην Κυβερνήτης και Διοικητής τουΚαναδά, κυρία Μικαέλ Ζαν (Michaëlle Jean), συνοδευόμενη από τον Πρέσβυ του Καναδά στην Ελλάδα, κύριο Robert Peck, και τη σύζυγό του, Μαρία.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιώνμε καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, την υποδέχτηκε λέγοντας πόσο μεγάλητιμή αποτελεί για τον Σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» και για την ίδια προσωπικά η παρουσίατης στο Νοσοκομείο:

Εν συνεχεία ηκυρία Βαρδινογιάννη παρουσίασε στην κυρία Ζαν τα επιτεύγματα του Συλλόγου«ΕΛΠΙΔΑ» κατά τη διάρκεια της 23ετούς δράσης του, καθώς και για τα νέα προγράμματαπου θα υλοποιήσει στο μέλλον, με πρώτο τη δημιουργία της Τράπεζας ΕθελοντώνΔοτών Μυελού των Οστών, που θα λειτουργήσει σύντομα στην Ογκολογική ΜονάδαΠαίδων.

Η κυρία Ζανευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τη θερμή υποδοχή που της επεφύλαξε καιγια τα καλά της λόγια, και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το μακροχρόνιο και σημαντικόέργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», δηλώνοντας ότι πάντα θα βρίσκεται στο πλευρό των άρρωστωνπαιδιών και του Συλλόγου.

Παράλληλα,μίλησε με αγάπη για την Ελλάδα, με ιδιαίτερο σεβασμό για τους Έλληνες οιοποίοι, όπως είπε, έχουν τεράστιες δυνατότητες μα πάνω από όλα κάτι που μπορείνα περιγραφεί μόνο στη γλώσσα τους, το «φιλότιμο»,όπως είπε στα Ελληνικά. Και εξήγησε πόσο θαυμάζει την ελληνική ψυχή και την ικανότητανα υπερβαίνουν το «εγώ», να παραμερίζουντις ανάγκες τους και να προσφέρουν στους άλλους. Παράλληλα, συνεχάρη την ΕΛΠΙΔΑγια τη συνεργασία με το Καναδικό Νοσοκομείο Sick Kids.

Εν συνεχείατην ξενάγησε στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου.

Παρόντες κατάτην επίσκεψη ήταν επίσης ο Διοικητής τουΝοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, ο κύριος Raimond King, επικεφαλής της 6μελούς αντιπροσωπείαςτου Sick Kids Hospital,του μεγαλύτερουογκολογικού νοσοκομείου για παιδιά στον κόσμο, που αυτές τις μέρες επισκέπτεταιτην Ογκολογική Μονάδα Παίδων στο πλαίσιο της αδελφοποίησης των δύονοσοκομειακών ιδρυμάτων και της συνεργασίας τους σε επιστημονικό επίπεδο, και ο κύριος Eduardo Moura, Πρόεδρος της Hellas Gold και χορηγός του ταξιδιού τηςαντιπροσωπείας του Sick Kids Hospital στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μικαέλ Ζαν, γεννημένη το 1957στην Αϊτή και μεγαλωμένη στον Καναδά, με πολλά πτυχία στην Ιταλική και Ισπανικήγλώσσα, στη λογοτεχνία και στη Συγκριτική Λογοτεχνία, έγινε δημοσιογράφος,σκηνοθέτης ταινιών, παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών, δούλεψε για τιςγυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας, άνοιξε το δρόμο για να δημιουργηθεί έναδίκτυο καταφυγίων για γυναίκες και παιδιά σε όλο τον Καναδά, εντάχθηκε στοΣυμβούλιο Πολιτισμικών Κοινοτήτων του Κεμπέκ, εργάστηκε για τον Οργανισμό Εργασίας και Μετανάστευσης στονΚαναδά και άρχισε να γράφει για τις εμπειρίες των μεταναστριών.