ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Παγιδευμένοι» στο internet οι Βρετανοί

Εθισμένοι με το internet φέρονται οι Βρετανοί, οι οποίοι περνούν, όχι μία ούτε δύο,αλλά 11 ολόκληρες ώρες μπροστά στην οθόνη, με ό,τι  αυτό συνεπάγεται σε προσωπικό και κοινωνικόεπίπεδο.

 

«Παγιδευμένοι» στο internet οι Βρετανοί

Εθισμένοι με το internet φέρονται οι Βρετανοί, οι οποίοι περνούν, όχι μία ούτε δύο,αλλά 11 ολόκληρες ώρες μπροστά στην οθόνη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε προσωπικό και κοινωνικόεπίπεδο.

Ο χρόνος δηλαδή αυτός, ο οποίος σεεβδομαδιαία βάση αγγίζει τις 77,3 ώρες, τελικά αποβαίνει σε βάρος των ίδιων τωνπολιτών, αφού δεν εξυπηρετούνται ούτε προσωπικές ανάγκες, αλλά ούτε και ανάγκεςτης οικογένειας και της κοινωνίας.

Μάλιστα οι Βρετανοί, παραδέχονται ότι σε διάστημα μιαςεβδομάδας ο χρόνος που περνούν με την οικογένειά τους είναι μόλις 12 ώρες και58 λεπτά, ενώ δεν αφιερώνουν παραπάνω από 5 ώρες και 44 λεπτά για να πάνε μιαβόλτα.


Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η χρήση της οθόνης κάνει πολύ κακό στην όραση,καθώς περιορίζει στο 1/3 το βλεφάρισμα των ματιών. Από τα συχνότερα συμπτώματαπου εμφανίζονται είναι το υπερβολικό δάκρυσμα, ένδειξη που υποδηλώνει έντονοπρόβλημα ξηρότητας. Τα προβλήματα μπορεί να είναι ακόμη πιο σοβαρά, αφού, όπωςεξηγούν, η χρήση των smartphones μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μυωπία.

Ενα άλλο σοβαρό θέμα το οποίο προέκυψε απότην έρευνα, είναι ότι το 30% των ανθρώπων δεν απευθύνεται ποτέ σε γιατρό για νααντιμετωπίσει τα ενοχλητικά συμπτώματα και αρκείται στην αναζήτηση κάποιας «λύσης»από το internet ενώ ένα 10% παραδέχεται ότι απλά τα αγνοεί.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, «Ο χρόνος που περνάμε μπροστά σε μια οθόνη είναιανησυχητικά πολύς. Πολλοί άνθρωποι δεν σκέπτονται ότι τα συμπτώματα πουεμφανίζονται, αν μείνουν αθεράπευτα, μπορεί να γίνουν χρόνια και σε κάποιεςσπάνιες περιπτώσεις να προκαλέσουν μόνιμη βλάβη στα μάτια».