ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάνω από 50% έχει αυξηθεί ο καρκίνος του πνεύμονα στο Πεκίνο

Ανησυχία έχει προκληθεί στην Κίνα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μετλατη διαπίστωση οτι η συχνότητα του καρκίνου του πνεύμονα στο Πεκίνο, έχειαυξηθεί κατά 50%
Πάνω από 50% έχει αυξηθεί ο καρκίνος του πνεύμονα στο Πεκίνο

Ανησυχία έχει προκληθεί στην Κίνα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μετλατη διαπίστωση οτι η συχνότητα του καρκίνου του πνεύμονα στο Πεκίνο, έχειαυξηθεί κατά 50%.

Μάλιστα, υπήρξε πληροφορία ότι ένα κοριτσάκι 8 ετών νοσηλεύεται σενοσοκομείο της επαρχίας Σιανγκτσού εξαιτίας καρκίνου του πνεύμονα, αλλά τονοσοκομείο διέψευσε τη σχετική είδηση.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα τοεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα", ο αριθμός των κρουσμάτωνκαρκίνου του πνεύμονα από το 2002 έως το 2011, έχει αυξηθεί κατά 50%. Ο αριθμόςτων κρουσμάτων καρκίνου του πνεύμονα ανά 100.000 κατοίκους ήταν 39,56 το 2002,αλλά ανήλθε σε 63,09 το 2011.

Αξιωματούχοι του τομέα υγείας στο Πεκίνο υποστηρίζουν ότι το κάπνισμαπαραμένει η πρώτη αιτία εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, αλλά παραδέχονται ότιένας παράγοντας είναι και η μόλυνση του αέρα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) πρόσφατα ανέφερε ότι ο μολυσμένοςαέρας στοιχίζει τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους κάθε χρόνο.

"Περισσότεροι από τους μισούς θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα πουαποδίδονται στα αιωρούμενα σωματίδια στον περιβαλλοντικό αέρα καταγράφονταιστην Κίνα και σε άλλες χώρες της ανατολικής Ασίας", ανέφερε ο ΠΟΥ.

Σύμφωνα με το BBC, η εισπνοή μικρών σωματιδίων που αιωρούνται μέσα στονπεριβαλλοντικό αέρα όταν αυτός είναι μολυσμένος ευθύνεται για 3,2 εκατομμύριαπρόωρους θανάτους ετησίως σε ολόκληρο τον κόσμο και για περισσότερους από200.000 θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα.