ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκάνδαλο ενός εκατ. ευρώ ερευνάται σε νοσοκομείο

Kατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου ναδιερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που φέρουν γιατρό να εμπλέκεται σε κομπίναμε ορθοπεδικά υλικά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, διέταξε ο αρμόδιοςεισαγγελέας διαφθοράς κ. Αργύρης Δημόπουλος
Σκάνδαλο ενός εκατ. ευρώ ερευνάται σε νοσοκομείο

Kατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου ναδιερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που φέρουν γιατρό να εμπλέκεται σε κομπίναμε ορθοπεδικά υλικά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, διέταξε ο αρμόδιοςεισαγγελέας διαφθοράς κ. Αργύρης Δημόπουλος.

Η έρευνα – που θα επικεντρωθείστο διάστημα 2008-2009 – θα διερευνήσει εάν τελέστηκαν τα αδικήματα τηςαπιστίας σε βάρος του δημοσίου και της υπεξαίρεσης σε βάρος του δημοσίου. Νασημειωθεί ότι από την υπόθεση αυτή, όπως εκτιμάται, το νοσοκομείο έχασε έναεκατ. ευρώ.

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι διοικητικοίυπάλληλοι άλλαζαν κωδικούς υλικών και έκαναν παραγγελίες άλλων υλικών, τα οποίακόστιζαν περισσότερο και δεν προβλέπονται από τις συμβάσεις που είχε τονοσοκομείο.

Οκαταγγέλλων επισημαίνει ότι οι υπάλληλοι παραλάμβαναν από τους γιατρούςβεβαιώσεις για υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και τα οποία αγοράζονται σύμφωνα μετις συμβάσεις.

Στησυνέχεια, έγραφαν τους κωδικούς άλλων υλικών, των οποίων η προμήθεια δενπροβλέπεται από τη σύμβαση του δημοσίου με τις εταιρείες.