ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επτά μυστικά για να κοιμάστε σαν... πουλάκι!

Αν τον τελευταίο καιρό πέφτετε στο κρεβάτι καιστριφογυρίζετε με τις ώρες, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια από τις συνήθειεςτης ημέρας σας ενοχλεί.

Επτά μυστικά για να κοιμάστε σαν... πουλάκι!

Αν τον τελευταίο καιρό πέφτετε στο κρεβάτι καιστριφογυρίζετε με τις ώρες, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια από τις συνήθειεςτης ημέρας σας ενοχλεί.

Συμβουλές όπως «τέρμα ο καφές», «τέρμα η τηλεόραση» και «κομμένοτο αλκοόλ», έχει αποδειχτεί ότι είναι ανεφάρμοστες στον σημερινό τρόπο ζωής.

Δείτε 7 ρεαλιστικές συμβουλές για εύκολο και ξεκούραστούπνο κάθε βράδυ!

Περιορίστε τα λιπαρά

Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες που ακολουθούν διατροφήπλούσια σε λιπαρά, κοιμούνται λιγότερο, με αποτέλεσμα να νιώθουν υπνηλία κατάτη διάρκεια της ημέρας.

Ηρεμήστε πριν πέσετε στο κρεβάτι

Παρά το γεγονός ότι από πολλούς έχει προταθεί ότι το κλειδίβρίσκεται στο τακτικό ωράριο, ασχέτως με το τι ώρα πέφτετε για ύπνο, αφιερώνετεμία ώρα στον εαυτό σας για να ηρεμίσει.

Κάντε ένα αφρόλουτρο

Ένα αφρόλουτρο δεν χαλαρώνει μόνο τους μύες, αλλά αυξάνει κατη θερμοκρασία του σώματος. Στη συνέχεια, όταν βγαίνουμε από το μπάνιο, ηθερμοκρασία πέφτει, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραγωγή μελατονίνης και νακοιμόμαστε πιο εύκολα.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο σπίτι

Φροντίστε η θερμοκρασία στο σπίτι σας να μην υπερβαίνει τους20 βαθμούς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες , όταν δύει ο ήλιος, η θερμοκρασίαπέφτει σταθερά, και το ίδιο συμβαίνει με τη θερμοκρασία του σώματός μας.

Περιορίστε το φως στην κρεβατοκάμαρα

Ακόμη και το φως από το ξυπνητήρι, σύμφωνα με τους ερευνητές,μπορεί να σας αναστατώνει χωρίς καν να το καταλαβαίνετε.

Λίγο διάβασμα δεν κάνει κακό!

Ακόμη και λίγη τηλεόραση, αν δεν περιέχει σκηνές δράσης, πουθα σας αναστατώσουν, δεν έχει σημαντική επίδραση.

Περιορίστε τον καφέ

Καλό θα είναι να μην καταναλώνετε πάνω από 2 φλιτζάνια καφέ,6 ώρες πριν κοιμηθείτε. Μάλιστα, οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνουμε καφέμόνο «κάτω απ’ το φως του ήλιου».