ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Υόρκη: τα παιδιά πεινάνε στην πιο πλούσια πόλη του κόσμου

Στην πιο λαμπερή πόλη του κόσμου, στην Νέα Υόρκη, τα ανήλικα παιδιά υποσιτίζονται και δεν έχουν αρκετό φαγητό στο σπίτι τους.
Νέα Υόρκη: τα παιδιά πεινάνε στην πιο πλούσια πόλη του κόσμου

Και όμως, ακόμη και η πιο πλούσιακαι λαμπερή πόλη του κόσμου….πεινάει!

Και το χειρότερο, πεινάνε καιυποσιτίζονται τα ανήλικα παιδιά, σε μία πόλη, που έχει κάνει «σημαία» της τηνφιλανθρωπία και την προσφορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχείαέρευνας που πραγματοποίησε ο «Συνασπισμός ενάντια στην πείνα», και όπως δημοσιεύεταιστο Εθνος, 20% των παιδιών, δηλαδή ένα στα πέντε, δεν έχει αρκετό φαγητό στοσπίτι του, ενώ το ποσοστό των ανηλίκων που υποσιτίζονται αυξήθηκε κατά 10% μέσασε μια τετραετία.

Η έρευνα, παραθέτει ως αιτίες για την αύξηση των υποσιτιζόμενων ανηλίκων τοντυφώνα Σάντι που έπληξε πέρυσι τις Ανατολικές Πολιτείες, τις περικοπές τωνκοινωνικών προγραμμάτων και τις αδυναμίες που εξακολουθεί να παρουσιάζει ηαμερικανική οικονομία.

Η έρευνα δείχνει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Μπρονξ, όπου το 36%των κατοίκων και το 49% των παιδιών δεν είχαν αρκετά χρήματα για ισορροπημέναγεύματα από το 2010 έως το 2012.

Ο Τζόελ Μπεργκ, ο διευθυντής του «Συνασπισμού», υποστήριξε ότι η συνέχιση τωνπερικοπών στον προϋπολογισμό προμηνύει ότι «τα χειρότερα δεν έχουν έρθειακόμη». «Την ίδια ώρα που οι πλούσιοι τρέφονται καλύτερα από ποτέ, ένας στουςέξι γείτονές μας παλεύει με την πείνα.

Η πρόσφατη ομοσπονδιακή περικοπή των κουπονιών για τρόφιμα θα επιδεινώσει ακόμηπερισσότερο τα πράγματα», επισήμανε. Για το 1,8 εκατομμύρια Νεοϋορκέζους πουβασίζονται στα κρατικά επιδόματα για το φαγητό τους, οι περικοπές αυτέςσημαίνουν ότι μια τριμελής οικογένεια χάνει 29 δολάρια τον μήνα, ποσό πουαντιστοιχεί σε 20 γεύματα.

Σύμφωνα με την έκθεση, ένας στους έξι Νεοϋορκέζους -δηλαδή 1,3 - 1,4εκατομμύρια άνθρωποι- δεν είχε αρκετό φαγητό την περίοδο 2010-12, ενώ η ζήτησηστα λαϊκά συσσίτια και στις διανομές τροφίμων αυξήθηκε κατά 10% φέτος, ότανόμως οι πόροι τους, από τις κρατικές ενισχύσεις και τις ιδιωτικές δωρεές,μειώθηκαν κατά 57%.

«Το εισόδημα της μεσαίας τάξης είναι σήμερα χαμηλότερο σε σχέση με πριν από μιαδεκαετία. Η φτώχεια, η πείνα και ο αριθμός των αστέγων έχουν αυξηθείκατακόρυφα», τόνισε ο Μπεργκ, υπενθυμίζοντας ότι ένας στους πέντε -ή 1,7εκατομμύρια- ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Την ίδια ώρα, ανοίγει θεαματικά η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών, καθώς στη ΝέαΥόρκη το μέσο εισόδημα για όσους ανήκουν στο 5% των φτωχότερων δεν ξεπερνάει τα8.993 δολάρια, όταν το αντίστοιχο για το 5% των πλουσιότερων κυμαίνεται στα436.931 δολάρια - 49 φορές μεγαλύτερο.