ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τηλεϊατρική σε 100 περιοχές από Vodafone και Ιατρικό Αθηνών

Το δίχτυτου σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, από τηνΟρεστιάδα έως τη Γαύδο, άπλωσε για 8η συνεχή χρονιά το ΠρόγραμμαΤηλεϊατρικής της Vodafone, σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.
Τηλεϊατρική σε 100 περιοχές από Vodafone και Ιατρικό Αθηνών

Το δίχτυτου σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, από τηνΟρεστιάδα έως τη Γαύδο, άπλωσε για 8η συνεχή χρονιά το ΠρόγραμμαΤηλεϊατρικής της Vodafone, σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.


Με το πρόγραμμα αυτό, που στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας τωνανθρώπων που είναι σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και την πρόσβασή τουςσε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, οι κάτοικοι θα μπορούν να επισκέπτονται τοπεριφερειακό/αγροτικό ιατρείο και να πραγματοποιούν τις ιατρικές τουςεξετάσεις, π.χ καρδιογράφημα ή σπιρομέτρηση.

Οιεξετάσεις θα αποστέλλονται, μέσω του δικτύου της Vodafone σε ειδικευμένουςΙατρούς (καρδιολόγους και πνευμονολόγους) στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οιειδικευμένοι ιατροί παρέχουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση άμεσα καιγρήγορα, με τον ίδιο τρόπο.

Κατά τηδιάρκεια παρουσίασης της επέκτασης του προγράμματος, ο διευθύνων σύμβουλος τηςVodafone, Γλαύκος Περσιάνης ανέφερε, πως το πρόγραμμα ξεκίνησε να εφαρμόζεταιπιλοτικά το 2006 σε 5 περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, το 2008 επεκτάθηκε σε17 περιοχές και το 2011 σε 30 περιοχές σε όλη την Ελλάδα και σήμερα εφαρμόζεταισε 100 απομακρυσμένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, στοχαιρετισμό της, τόνισε, ότι το υπουργείο "δίνει μεγάλη σημασία στηνενδυνάμωση αλλά και την θωράκιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης ακόμα και στααπομακρυσμένα σημεία της χώρας», ενώ πρόσθεσε, ότι σοβαρές προσπάθειες όπωςαυτές είναι καλοδεχούμενες. «Ο ιδιωτικός τομέας είναι απαραίτητος και τονθέλουμε κοντά μας», σημείωσε η υφυπουργός Υγείας

Οδιευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος,τόνισε πως ο Όμιλος στα 30 χρόνια ζωής του έχει υλοποιήσει και συνεχίζει ναυλοποιεί πλήθος προγραμμάτων που απευθύνονται σε συμπολίτες μας που το έχουνανάγκη, σε πολύτεκνες οικογένειες και σε κατοίκους ακριτικών και απομακρυσμένωνπεριοχών, καθώς και στα χωριά SOS και το Χαμόγελο του Παιδιού. Μια τέτοιαπρωτοβουλία είναι και η πρωτοβουλία της Vodafone.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδροςτου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού ΔικτύουΥγιών Πόλεων-Προαγωγής της Υγείας, Γ. Πατούλης.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, σε συνεργασία μετο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Υγείας και τουυπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου. Για την υλοποίησή του συμμετέχουν επίσης τοΕθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων -Προαγωγής της Υγείας και η εταιρείαVidavo.