ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Εισαγγελέα γιατρός με ψευδείς βεβαιώσεις

Στον Εισαγγελέα γιατρός με ψευδείς βεβαιώσεις
Ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις εξέδιδε Λαρισαίος γιατρός, ο οποίος συνελήφθη, καθώς και ένα ζευγάρι Λαρισαίων, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, οδηγήθηκαν ένας γιατρός ο οποίος εξέδιδε ψευδείς βεβαιώσεις και ένα ζευγάρι Λαιρσαίων οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά.

'Ηδη την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, μία 35χρονη και ένας 48χρονος για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους. Ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και κατά του 34χρονου γιατρού για έκδοση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων.

Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σύμφωνα με τις οποίες η 35χρονη διακινεί ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τη συλληφθείσα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας κι, όπως διαπιστώθηκε, κατείχε 90 ναρκωτικά δισκία, χωρίς να έχει ιατρική συνταγή, τα οποία προόριζε για εμπορία. Τα ναρκωτικά δισκία κατασχέθηκαν, καθώς επίσης και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή της.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι της, όπου φιλοξενούσε και τον 48χρονο συλληφθέντα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν: μία χάρτινη συσκευασία με τρίμματα βουπρενορφίνης, βάρους (0,8) γραμμαρίων, καθώς και το βιβλιάριο υγείας της, στο οποίο αναγράφονταν δύο ιατρικές συνταγές από τον 34χρονο γιατρό που αφορούσαν χορήγηση ναρκωτικών φαρμάκων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω συνταγές είχαν εκδοθεί στις 28-11-2013 από το γιατρό, ο οποίος βεβαίωνε ψευδώς ως ημερομηνία συνταγογράφησης την προχθεσινή (02-12-2013). Παράλληλα, εξακριβώθηκε ότι η μία από τις δύο είχε εκτελεστεί στις 29-11-2013 σε φαρμακείο.

Πηγή: Newsbomb