ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γνωρίστε την πραγματική Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!

Μια σπάνια νόσος κάνει την 24χρονη Άμπιγκεϊλ Μος να βλέπει τα αντικείμενα να μεγαλώνουν και να συρρικνώνονται γύρω της.

Γνωρίστε την πραγματική Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!

Μια σπάνια νόσος κάνει την 24χρονη Άμπιγκεϊλ Μος να βλέπει τα αντικείμενα να μεγαλώνουν και να συρρικνώνονται γύρω της.

Η νεαρή κοπέλα από το Μπαθ της Αγγλίας πάσχει από το Σύνδρομο της Αλίκης (AIWS), το οποίο επηρεάζει την όραση και την αντίληψή της. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπει τον κόσμο γύρω της να μεγαλώνει και να μικραίνει εξωπραγματικά.

Συνειδητοποίησε ότι πάσχει από το σύνδρομο όταν είδε ένα σχετικό επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς House MD και διάβασε ένα αντίστοιχο άρθρο στην εφημερίδα.

Το σύνδρομο πήρε φυσικά το όνομά του από το διάσημο μυθιστόρημα του Άγγλου συγγραφέα που έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο Λιούις Κάρολ.

Η Άμπιγκεϊλ άρχισε να αντιμετωπίζει παραισθήσεις όταν ήταν μόλις πέντε ετών. Δήλωσε πως όταν ήταν μικρή «οι κρίσεις χτυπούσαν σχεδόν καθημερινά και ήταν τρομακτικές». Αυτό που την τρόμαζε περισσότερο όμως ήταν το γεγονός ότι κανείς δεν ήξερε τι της συμβαίνει.

Η κοπέλα περιέγραψε της εμπειρία της ως εξής: «Το επεισόδιο ξεκινά σταδιακά και διογκώνεται. Αισθάνεσαι πως το δωμάτιο μικραίνει και το σώμα σου μεγαλώνει. Αισθάνεσαι πως τα χέρια και τα πόδια σου μακραίνουν. Όλα τα αντικείμενα μοιάζουν να απομακρύνονται ή να συρρικνώνονται. Όλα έχουν μια αίσθηση υπερβολής και οι κινήσεις γίνονται πιο γρήγορες και πιο απότομες.»

Το σπάνιο σύνδρομο έχει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα που παρουσίαζε η διάσημη ηρωίδα του πολυαγαπημένου βιβλίου. Δεν έχει βρεθεί ακόμη θεραπεία και αντιμετωπίζεται μόνο εάν βρεθεί κάποια υποκείμενη αιτία που το πυροδοτεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ