ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τρεις γιατροί είπαν ότι είναι νεκρός, όμως αυτός ξύπνησε μέσα στο νεκροτομείο!

Ένα απίστευτο περιστατικό άφησε άφωνους τους γιατρούς στην Ισπανία, όταν ο άντρας που πιστοποίησαν ότι ήταν νεκρός ξύπνησε μέσα στο νεκροτομείο και μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη νεκροτομή!

Τρεις γιατροί είπαν ότι είναι νεκρός, όμως αυτός ξύπνησε μέσα στο νεκροτομείο!

Την περασμένη Κυριακή, ο 29χρονος Γκονσάλο Μοντόγια Χιμένεθ, κρατούμενος στις φυλακές της κοινότητας Αστούριες στη βορειοδυτική Ισπανία, βρέθηκε αναίσθητος στο κελί του από τους φύλακες και εξετάστηκε αμέσως από δύο γιατρούς, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν είχε παλμό ούτε ανέπνεε.

Στις επίσημες εκθέσεις τους οι γιατροί ανακοίνωσαν τον θάνατο του νεαρού κρατούμενου και περίπου μία ώρα αργότερα ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε το πόρισμα.

Αφού ο Χιμένεθ μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο και λίγο πριν την προγραμματισμένη νεκροτομή –στο σώμα του 29χρονου υπήρχαν μάλιστα ζωγραφισμένες οι γραμμές όπου έπρεπε να γίνουν οι τομές με το νυστέρι!– το υποτιθέμενο πτώμα άρχισε να σαλεύει.

Ο ιατροδικαστής τότε άνοιξε τη θήκη στην οποία βρισκόταν ο Χιμένεθ και προς έκπληξή του διαπίστωσε πως ήταν ακόμη ζωντανός.

Μία ημέρα πριν τον «θάνατό» του, ο Χιμένεθ είχε παραπονεθεί στους φύλακες ότι δεν αισθανόταν καλά. Προς το παρόν δεν έχουν εξακριβωθεί οι ακριβείς αιτίες πίσω από το παράξενο περιστατικό, ωστόσο εκπρόσωποι του σωφρονιστικού ιδρύματος δήλωσαν ότι το σώμα του κρατούμενου παρουσίαζε σημάδια κυάνωσης (μελάνιασμα του δέρματος λόγω κακής κυκλοφορίας του σώματος ή έλλειψης οξυγόνου) καθώς και νεκρική ακαμψία.

Οι γιατροί του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε στη συνέχεια ο Χιμένεθ αναφέρουν ότι πρόκειται ενδεχομένως για περίπτωση καταληψίας, μια κατάσταση παρόμοια με μια επιληπτική κρίση όπου παρατηρείται απώλεια των αισθήσεων καθώς και ακαμψία του σώματος.

Το πώς προέκυψε η καταληψία δεν είναι σαφές, ίσως όμως έπαιξε κάποιο ρόλο το γεγονός ότι ο Χιμένεθ είναι επιληπτικός. Μάλιστα, όπως δήλωσε η οικογένεια του κρατούμενου, δεν είναι εύκολο να τηρήσει τη φαρμακευτική αγωγή του στη φυλακή, παράγοντας που πιθανώς επιβάρυνε περαιτέρω την κατάσταση.

Χρειάστηκαν περίπου 24 ώρες μέχρι ο 29χρονος να ανακτήσει τις αισθήσεις του. Επί του παρόντος νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου του Οβιέδο και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του.

Πηγή: ScienceAlert, BBC

Δείτε κι αυτό:

Η ζωγραφιά του βοήθησε να εντοπιστεί ο καρκίνος του – Η απίστευτη ιστορία του 7χρονου Εμρέ

Η 17χρονη που μετατρέπεται σε… άγαλμα (φωτογραφίες)

Η 25χρονη που πάσχει από το «Σύνδρομο του Φλεγόμενου Ανθρώπου» (pics&vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ