ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί πρέπει να έχετε λουλούδια πάνω στο γραφείο σας!

Έχετε φυτά στο χώρο εργασίας σας; Αν όχι, κακώς! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιοτου Έξετερ, που,

Γιατί πρέπει να έχετε λουλούδια πάνω στο γραφείο σας!

Έχετε φυτά στο χώρο εργασίας σας; Αν όχι, κακώς!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιοτου Έξετερ, που, σύμφωνα με μία μελέτη που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι ταφυτά στους χώρους εργασίας βελτιώνουν συνολικά την συγκέντρωση, τηνπαραγωγικότητα και την ευεξία κατά 47%.

Σκοπός της μελέτης, στην οποία συμμετείχαν 350 εθελοντέςήταν να συγκριθούν οι επιδόσεις των εργαζομένων σε διαφόρων ειδών χώρουςεργασίας.

Όπως προέκυψε από τα συμπεράσματα, όταν οι εργαζόμενοι βρίσκονταισε χώρους διακοσμημένους με φυτά, η δημιουργικότητά τους αυξάνεται κατά 45% καιη παραγωγικότητά τους κατά 38%.

«Σε προγενέστερες μελέτες μας είχαμε διαπιστώσει πως, ότανεπιτρέπεται στους εργαζόμενους να σχεδιάσουν τον χώρο εργασίας τους,βελτιώνεται η υγεία, η ευτυχία και η παραγωγικότητά τους. Ήταν καιρός ναπροχωρήσουμε την έρευνά μας ένα βήμα παραπέρα και να εξετάσουμε κατά πόσον οχώρος εργασίας επηρεάζει την δημιουργικότητα. Τα νέα ευρήματα υποδηλώνουν ότι ηβελτίωση της ψυχικής ευεξίας όντως αποδίδει», εξήγησε ο επικεφαλής της μελέτηςκαι ψυχολόγος δρ Κραιγκ Νάιτ.

Τα νέα ευρήματα ενισχύουν εκείνα προγενέστερων μελετών, πουέχουν δείξει ότι τα φυτά βελτιώνουν την ψυχική διάθεση και τις επιδόσεις τωνεργαζομένων.