ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εργαζόμενοι ΕΕΣ: να αποχωρήσει η προσωρινή διοίκηση

Την αποχώρηση της προσωρινής διοίκησηςτου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ζητούν οι εργαζόμενοί του, οι οποίοι απευθύνουνέκκληση στην Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλία για το αδιέξοδοστο οποίο έχουν περιέλθει
Εργαζόμενοι ΕΕΣ: να αποχωρήσει η προσωρινή διοίκηση

Την αποχώρηση της προσωρινής διοίκησηςτου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ζητούν οι εργαζόμενοί του, οι οποίοι απευθύνουνέκκληση στην Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλία για το αδιέξοδοστο οποίο έχουν περιέλθει.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι, όπωςτονίζουν σε ανακοίνωσή τους, παραμένουν απλήρωτοι τόσο για το 2012 όσο και γιατο 2013.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οιεργαζόμενοι του ΕΕΣ αναφέρονται τα εξής:

«Με το διορισμό προσωρινήςδιοίκησης το τελευταίο δίμηνο, δεν έχει υπάρξει καμία ενθαρρυντική εξέλιξη στηνεπίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον Ε.Ε.Σ., οι εργαζόμενοι εξακολουθούνκαι παραμένουν απλήρωτοι και για το 2012 και για το 2013 και δεν διαφαίνεταιδυστυχώς καμία ουσιαστική προσπάθεια και κανένα σχέδιο για τη βιωσιμότητα τουΕ.Ε.Σ.


Η προφορική δήλωση του σημερινού Προέδρου, ότι θα προσπαθήσει για την καταβολήμέρους των ήδη οφειλομένων αποδοχών μας μέσα στο μήνα Δεκέμβριο, (είχε μιλήσειγια την καταβολή οφειλόμενων αποδοχών τριών μηνών), διαφορετικά θα αποχωρήσει,επιτείνει την κατάσταση του αδιεξόδου και της αβεβαιότητας που οδηγούμαστε.


Κάθε ημέρα που περνάει είναι εις βάρος των εργαζομένων και του Ε.Ε.Σ. και ας μηλησμονεί κανείς ότι επί τρία έτη περίπου, η ανοχή και αντοχή των απλήρωτωνεργαζομένων έχουν εξαντληθεί, καθώς έχουν φτάσει άπαντες σε οριακά επίπεδαεπιβίωσης.
Δυστυχώς δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, χρειάζονται άμεσες λύσεις για τηναποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, ώστε να επανέλθουν στην εργασίατους (και αυτοί που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας) και να αποκατασταθεί ηεύρυθμη λειτουργία του Ε.Ε.Σ. σε μια περίοδο που η κοινωνία μας έχει ανάγκηπερισσότερο από ποτέ τις υπηρεσίες και τα προγράμματά του.
Εν όψει τούτων καλούμε αφ' ενός την διορισθείσα προσωρινή διοίκηση, εάν δενμπορεί να ανταποκριθεί στο έργο που έχει αναλάβει, να αποχωρήσει, αφ' ετέρουτην Πολιτεία να δραστηριοποιηθεί εκ νέου και να αναλάβει εκείνες τιςπρωτοβουλίες, ώστε να εξέλθει ο Ε.Ε.Σ. από το αδιέξοδο στο οποία έχειπεριέλθει, μία κατάσταση για την οποία δεν φέρουν καμία ευθύνη οι εργαζόμενοι».