ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Βρετανία βραβεύει ελληνίδα της NASA για την έρευνά της

Μία ελληνίδα από την Θεσσαλονίκη, επιστήμοναςτης NASA, η νεαρή Ελένη Αντωνιάδου,  είναι το πρόσωπο της χρονιάς στα βραβείαπου διοργανώνει κάθε χρόνο ο μεγαλύτερος Οργανισμός της Βρετανίας προκειμένου να τιμήσει τις γυναίκες που διαπρέπουνστις Επιστήμες, την Τεχνολογία και την Επιχειρηματικότητα.
Η Βρετανία βραβεύει ελληνίδα της NASA για την έρευνά της

Μία ελληνίδα από την Θεσσαλονίκη, επιστήμοναςτης NASA είναι το πρόσωπο της χρονιάς στα βραβείαπου διοργανώνει κάθε χρόνο ο μεγαλύτερος Οργανισμός της Βρετανίας προκειμένου να τιμήσει τις γυναίκες που διαπρέπουνστις Επιστήμες, την Τεχνολογία και την Επιχειρηματικότητα.

Πρόκειται για την25χρονη Ελένη Αντωνιάδου.

Η Ελένη Αντωνιάδου, σε συνεργασία με την συμφοιτήτριατης, Claire Crowley, δημιούργησαν μια τεχνητή τραχεία και το επιχειρηματικόσχέδιο ώστε αυτό το ερευνητικό – πειραματικό μοντέλο να μετατραπεί σε κλινικόπροϊόν.

Η νεαρή ερευνήτρια στο τμήμα Βιοεπιστημών της NASA,τιμήθηκε για το ερευνητικό της έργο σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στοΛονδίνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «2013 FDM Everywoman in TechnologyAwards».
H NASA επέλεξε την Ελένη Αντωνιάδου το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για ναφοιτήσει στη NASA Academy. Σήμερα, εργάζεται στον «Τομέα Βιοεπιστημών,Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη» στη Silicon Valley.


Οπως φαίνεται ωστόσο, ο κατάλογος των διακρίσεων της Ελένης Αντωνιάδου, δεν τελειώνει εδώ, καθώς είναι υποψήφια διδάκτωρ στη βιο-μηχανική και φιναλίστ στο πρόγραμμα«The Lemelson-MIT» που επιβραβεύει νέους για τα καινοτόμα επιτεύγματά τους.

Η νεαρή επιστήμονας, μελετάει επιπλέον το πώς επηρεάζει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου η ακτινοβολία,αλλά παράλληλα ασχολείται με την νανοτεχνολογία και την ιατρική στον τομέα τωνμεταμοσχεύσεων οργάνων από βλαστοκύτταρα των ίδιων των ασθενών.