ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Βρετανία βραβεύει ελληνίδα της NASA για την έρευνά της

Η Βρετανία βραβεύει ελληνίδα της NASA για την έρευνά της
Μία ελληνίδα από την Θεσσαλονίκη, επιστήμονας της NASA, η νεαρή Ελένη Αντωνιάδου,  είναι το πρόσωπο της χρονιάς στα βραβεία που διοργανώνει κάθε χρόνο ο μεγαλύτερος Οργανισμός της Βρετανίας προκειμένου να τιμήσει τις γυναίκες που διαπρέπουν στις Επιστήμες, την Τεχνολογία και την Επιχειρηματικότητα.

Μία ελληνίδα από την Θεσσαλονίκη, επιστήμονας της NASA είναι το πρόσωπο της χρονιάς στα βραβεία που διοργανώνει κάθε χρόνο ο μεγαλύτερος Οργανισμός της Βρετανίας προκειμένου να τιμήσει τις γυναίκες που διαπρέπουν στις Επιστήμες, την Τεχνολογία και την Επιχειρηματικότητα.


Πρόκειται για την 25χρονη Ελένη Αντωνιάδου.

Η Ελένη Αντωνιάδου, σε συνεργασία με την συμφοιτήτρια της, Claire Crowley, δημιούργησαν μια τεχνητή τραχεία και το επιχειρηματικό σχέδιο ώστε αυτό το ερευνητικό – πειραματικό μοντέλο να μετατραπεί σε κλινικό προϊόν.

Η νεαρή ερευνήτρια στο τμήμα Βιοεπιστημών της NASA, τιμήθηκε για το ερευνητικό της έργο σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «2013 FDM Everywoman in Technology Awards».
H NASA επέλεξε την Ελένη Αντωνιάδου το 2012 μεταξύ 1.200 φοιτητών για να φοιτήσει στη NASA Academy. Σήμερα, εργάζεται στον «Τομέα Βιοεπιστημών, Νανοτεχνολογίας και Εξερεύνησης του πλανήτη Άρη» στη Silicon Valley.


Οπως φαίνεται ωστόσο, ο κατάλογος των διακρίσεων της Ελένης Αντωνιάδου, δεν τελειώνει εδώ, καθώς είναι υποψήφια διδάκτωρ στη βιο-μηχανική και φιναλίστ στο πρόγραμμα «The Lemelson-MIT» που επιβραβεύει νέους για τα καινοτόμα επιτεύγματά τους.

Η νεαρή επιστήμονας, μελετάει επιπλέον το πώς επηρεάζει το νευρικό σύστημα του ανθρώπου η ακτινοβολία, αλλά παράλληλα ασχολείται με την νανοτεχνολογία και την ιατρική στον τομέα των μεταμοσχεύσεων οργάνων από βλαστοκύτταρα των ίδιων των ασθενών.

 


BEST OF NETWORK