ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μητέρα: Ο «Ιάσωνας» δίπλα στους μικρούς ασθενείς

Εναν καινούριο φίλο θα έχουνπλέον οι μικροί μας φίλοι που περιμένουν στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείουΠαίδων ΜΗΤΕΡΑ, τον Ιάσωνα, ένα  πανέξυπνο… ρομπότ.

Μητέρα: Ο «Ιάσωνας» δίπλα στους μικρούς ασθενείς

Εναν καινούριο φίλο θα έχουνπλέον οι μικροί μας φίλοι που περιμένουν στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείουΠαίδων ΜΗΤΕΡΑ.

Ο Ιάσων, το πανέξυπνο… ρομπόττου Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, θα υποδέχεται, θα διασκεδάζει και θα απασχολεί τα παιδιά,προκειμένου η νοσηλεία τους να γίνεται πιο εύκολη και λιγότερο επώδυνη.

Πρόκειται για Ρομπότ Virtual Presence (τηλεπαρουσίας) το οποίο κινείται, μιλάει,τραγουδά, προβάλλει εικόνες και ταινίες και επικοινωνεί μέσω του ασύρματουδικτύου του νοσοκομείου με το διαδίκτυο. Ο Ιάσωνας φέρει κάμερα, μικρόφωνα,αισθητήρες σε μία ελαφριά, μηχανοκίνητη, κομψή, τηλεκατευθυνόμενη πλατφόρμα καιφυσικά μπορεί να δει πάνω-κάτω και γύρω του και μετακινείται απαλά γύρω απόστενούς χώρους, γύρω από το δωμάτιο ενώ μπορεί να ακολουθήσει έναν άτομο μέσαστο Νοσοκομείο. Εφόσον χρειάζεται μπορείνα «συνδέει» με ήχο και εικόνα τα παιδιά που είναι στο νοσοκομείο με γονείς ήκαι με κάποιον φίλο που είναι μακριά και φυσικά τον χειριστή από το νοσοκομείοοι οποίοι έχουν την δυνατότητα να μετακινούν τον Ιάσωνα που ακολουθεί τον μικρόασθενή.

Ο Ιάσωνας στο εξοπλισμένο με Wi-Fi κτίριο στο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ μπορεί να οδηγήσει τονεπισκέπτη σαν να ήταν εκεί αυτοπροσώπως:

- Ναπάει στο κρεβάτι του ασθενή

- Ναπάει στο αγαπημένο πρόσωπο που παίζει

- Νατο ακολουθήσει στον διάδρομο του Νοσοκομείου

- Ναεπικοινωνήσει με το νοσηλευτικό προσωπικό που παρέχει τη φροντίδα

- Νασυζητήσει με τους θεράποντες ιατρούς

Νοσοκομειακές και κλινικέςμελέτες δείχνουν ότι η συμμετοχή της οικογένειας και του φιλικού περιβάλλοντοςστη φροντίδα του παιδιού αλλά και η καλή διάθεση του ασθενούς βοηθά στηταχύτερη ίαση και ο Ιάσωνας, συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή. Η παρουσία τουΙάσωνα στο «επιτελείο» του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ ενισχύει τηνσταθερή προσπάθεια του νοσοκομείου για προσφορά υπηρεσιών υγείας υψηλούεπιπέδου.