ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιφυλακή του ΕΚΑΒ για την έξοδο των Χριστουγέννων

Σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου βρίσκονται σήμερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενόψει της εξόδου για τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Επιφυλακή του ΕΚΑΒ για την έξοδο των Χριστουγέννων

Σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου βρίσκονταισήμερα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενόψει της εξόδου για τις γιορτές τωνΧριστουγέννων.

Το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, έχει προγραμματίσειένα ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του Εθνικού Οδικού Δικτύου ειδικά για τις24-12-2013, 29-12-2013, 31-12-2013 καθώς και για το χρονικό διάστημα από τις03-01-2014 έως και τις 06-01-2014 που αφορά την ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημείατου οδικού δικτύου Κινητών Μονάδων Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής καιΑσθενοφόρων.

Το Ε.Κ.Α.Β., προτρέπει όλους τους οδηγούς γιατην τήρηση των κανόνων του Κ.Ο.Κ. δίνοντας μεγάλη έμφαση στη χρήση ζώνης γιαόλους τους επιβάτες, στη μη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, στη χρήση κράνουςαλλά την μη χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.

Σε περίπτωση που είναι αναγκαία η παροχήεπείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, θα πρέπει να καλείτε το 3ψήφιο νούμερο166 δίνοντας τις εξής πληροφορίες (σημαντικό είναι να μην τερματίσετε την κλήσηεάν δεν έχετε δώσει όλα τα στοιχεία στο τηλεφωνικό κέντρο):

1. Τον αριθμό του τηλεφώνου από το οποίο καλείτε,

2. Την ακριβή διεύθυνση που χρειάζεστε Ασθενοφόρο καθώς και εάν υπάρχεικάποιο χαρακτηριστικό σημείο, μεγάλος δρόμος ή σταυροδρόμι κοντά,

3. Πόσοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και ποιο είναι το πρόβλημα,

4. Την ηλικία και φύλο των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια.