ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χίος: 48χρονος πέθανε γιατί το ασθενοφόρο άργησε 1 ώρα

Με τον πιο τραγικό τρόπο αναδεικνύονται γι άλλη μία φορά, οι ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων .
Χίος: 48χρονος πέθανε γιατί το ασθενοφόρο άργησε 1 ώρα

Με τον πιο τραγικό τρόπο αναδεικνύονται γι άλλη μία φορά, οιελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων, όπως καταγγέλει ο ίδιος ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Χίου που παρανομώντας μπήκε σε άλλο ασθενοφόρο για να μεταφερθεί ο τραυματίας.

Ένας 48χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο, ξεψύχησεαβοήθητος στην άσφαλτο, μόλις 5 χιλιόμετρα μακριά από το νοσοκομείο της Χίου,γιατί το πλήρωμα του ασθενοφόρου ήταν στα Ψαρρά γι άλλη διακομιδή.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου μαζί με γιατρούς τουνοσοκομείου, πήραν ένα άλλο ασθενοφόρο, παραβαίνοντας τις σχετικές οδηγίες, καιέφτασαν τελικά στον τόπο του ατυχήματος, αλλά ήταν ήδη αργά για τον 48χρονο όταν πια εισήχθη στο νοσοκομείο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χίου Γιώργος Επιτροπάκης «ο τραυματίας ήταν 50λεπτά στον τόπο του ατυχήματος. Πήραμε ένα ασθενοφόρο, μπήκαμε μέσα και πήγακαι εγώ μαζί τους για να τους καλύψω νομικά τους ανθρώπους , να πάμε να πάρουμετο περιστατικό.

Και σαν διοικητήςδεν είχα δικαίωμα να το κάνω, αλλά το κάναμε διότι δεν μπορούσα να φανταστώ ότιθα αφήναμε στο δρόμο έναν άνθρωπο που ήταν τραυματισμένος.

«Τρέμουμε ότανβραδιάζει, γιατί τα λειτουργικά κενά μπορεί να αποβούν μοιραία, συνέχισε οδιοικητής. Οχήματα υπάρχουν, δεν υπάρχουν όμως οι οδηγοί και οι διασώστες.

Είναιδραματική κατάσταση. Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο νησί, να έχει ένα ασθενοφόρο τοοποίο όταν είναι σε κάποια διακομιδή να μην καλύπτεται από άλλο ασθενοφορογιατί δεν υπάρχουν πληρώματα; Όταν κάτι δενλειτουργεί σωστά ή λειτουργεί υπό πίεση γίνται και λάθη και παραλείψεις. Το ένακακό φέρνει το άλλο».