ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νοσοκομείο Ημαθίας: Πρωτοφανής εκβιασμός του διοικητή σε απλήρωτους εργαζόμενους για δεδουλευμένα

Ο Διοικητής των δύο Νοσοκομείων του Νομού Ημαθίας, Βέροιας και Νάουσας Δημήτρης Μαυρογιώργος, ζήτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις ότι δε θα κινηθούν εναντίον του, σε περίπτωση που δεν πληρωθούν λόγω έλλειψης πιστώσεων.

Νοσοκομείο Ημαθίας: Πρωτοφανής εκβιασμός του διοικητή σε απλήρωτους εργαζόμενους για δεδουλευμένα

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.), ο διοικητής, «εκβιάζει το προσωπικό ότι θα πρέπει να μείνουν σιωπηλοί για πολλούς μήνες που δεν θα τους καταβάλλεται ο μισθός επειδή το Νοσοκομείο δεν έχει χρήματα».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ο κος. Μαυρογιώργος κάλεσε τους 15 επικουρικούς υπαλλήλους, τους μοίρασε υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναγράφετε ότι το Νοσοκομείο δεν έχει πιστώσεις για να καταβάλει τον μισθό τους και έως ότου χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο από το Υπουργείο δεν θα εγείρουν καμία απαίτηση για την καταβολή του μισθού τους κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι όσοι δεν την υπογράψουν θα απολυθούν άμεσα.

Η έκδοση του πίνακα διοριστέων του επικουρικού προσωπικού του Νόμου 4551/2018 Άρθρο 16 οι οποίοι εργάζονται στο Νοσοκομείο 5 χρόνια, μπορεί να χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα και με την υπογραφή της συγκεκριμένης παράνομης δήλωσης αποδέχονται να δουλεύουν για πολλούς μήνες χωρίς να πληρώνονται.

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας, αναφέρει από την πλευρά του: «Οι πιστώσεις τελειώνουν και θα ήθελα να υπογράψουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα στραφούν εναντίον της διοίκησης εάν τελικά καθυστερήσει η πληρωμή τους».