ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασκληπιείο Βούλας: Λεκτική επίθεση σε γιατρό από τον Διοικητή και συνάδελφο γιατρό του νοσοκομείου

Την στιγμή που σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα καταδικάζει τα περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος γιατρών από ασθενείς ή και συγγενείς ασθενών, Διοικητής και συνδικαλιστής γιατρός επιτίθενται λεκτικά σε συνάδελφο γιατρό.

Ασκληπιείο Βούλας: Λεκτική επίθεση σε γιατρό από τον Διοικητή και συνάδελφο γιατρό του νοσοκομείου

H Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών καταγγέλλει ότι την Τρίτη 26 Ιουνίου η γιατρός Δέσποινα Τοσονίδου δέχτηκε λεκτική βία στο γραφείο του Διοικητή Ασκληπιείου Βούλας Θεόδωρου Ρούπα.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση ο κος. Ρούπας και εκείνος και ο εκπρόσωπος της ΝΔ ορθοπεδικός γιατρός κ. Γιώργος Γεωργιάδης «προχώρησαν από κοινού σε επίθεση , λεκτική και σωματική βία στα όρια του σεξισμού, ενάντια στην γιατρό Δέσποινα Τοσονίδου, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΙΝΑΠ και της εκτελεστικής γραμματείας της ΟΕΝΓΕ, στέλεχος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης την έκλεισε στο γραφείο του κ. Ρούπα εμποδίζοντας τη να βγει, ενώ και οι δυο της επιτέθηκαν λεκτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη συνέχεια, ο “αδέκαστος” Ρούπας, παραδέχτηκε δημόσια ότι “δουλεύει” για τον κο. Γεωργιάδη, προκειμένου να εκλεγεί ο τελευταίος εκπρόσωπος των γιατρών στο ΔΣ του Ασκληπιείου, και όχι η Δέσποινα Τοσονίδου.

Ο κ. Ρούπας υπερέβη εαυτόν και απέδειξε ότι δεν έχει ίχνος τσίπας, όταν είπε τη φράση “να μην είσαι ευαίσθητη γιατί μπορεί και να αρρωστήσεις και να πεθάνεις και να λείψεις στην οικογένειά σου” αναφερόμενος προφανώς σε πρόσφατη περιπέτεια υγείας της συναδέλφου και συντρόφισσάς μας που, προκειμένου να μην εγκαταλείψει το πόστο της στην εφημερία, έφτασε στο σημείο να διασωληνωθεί και να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ!

Είναι σαφές ότι, όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της ίδιας ακριβώς αντεργατικής πολιτικής εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων, όταν πρόκειται να επιτεθούν σε αγωνίστριες και αγωνιστές της αριστεράς και του πραγματικού και υπαρκτού εργατικού κινήματος οι χώροι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ κλπ ομογενοποιούνται, ενώνονται και εκφράζονται ως ενιαίο μέτωπο. Είναι απολύτως λογικό τέτοιοι άνθρωποι, που υπηρετούν αυτά τα συμφέροντα, να έχουν την ίδια εργοδοτική, σεξιστική, και τραμπούκικη συμπεριφορά και να καταργούν ακόμη και την τυπική «αστική» ευγένεια που δήθεν υπερασπίζονται».

H ανακοίνωση καταλήγει: «Καλούμε τους υπουργούς υγείας να πάρουν άμεσα δημόσια θέση για την απαράδεκτη συμπεριφορά του διοικητή που έχουν διορίσει. Καλούμε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να πάρει άμεσα θέση για την απαράδεκτη συμπεριφορά του εκλεκτού τους στο νοσοκομείο. Κάτω τα χέρια από τη συνάδελφο και συντρόφισσά μας!».