ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σφοδρά αντιπολιτευτικά πυρά για τα πλαστά πτυχία διοικητών του ΕΣΥ

Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη εγκαλούν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ζητώντας ανάληψη ευθυνών.

Σφοδρά αντιπολιτευτικά πυρά για τα πλαστά πτυχία διοικητών του ΕΣΥ

Έντεκα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας - ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Υγείας Βασίλης Οικονόμου - κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «τεράστιες οι ευθύνες της ηγεσίας του υπουργείου».

«Κάθε ημέρα που περνάει το σαθρό οικοδόμημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει μέσα στο ψεύδος, το βόλεμα, την αναξιοκρατία, την απαξίωση των θεσμών, τον κυνισμό και την περιφρόνηση για τους πολίτες. Το ηθικό πλεονέκτημα μεταλλάχθηκε πλέον σε ωμή και αμοραλιστική διακυβέρνηση», αναφέρουν οι βουλευτές, καταγγέλλοντας πως για να διοριστεί κάποιος σε θέση ευθύνης «δεν κρίνονται τα απαραίτητα τυπικά προσόντα, αλλά το... κομματικό πιστοποιητικό και η ταυτότητα του κολλητού»!

Αφορμή για τη σφοδρή κριτική δόθηκε με τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν οτι ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας κατέθεσε τέσσερα πλαστά πτυχία προκειμένου να διοριστεί. Τα δημοσιεύματα επικαλούνται σχετικό πόρισμα των Επιθεωρητών Ελεγκτών ∆ηµόσιας ∆ιοίκησης (ΣΕΕ∆∆). Ο διοικητής φέρεται να μην προσκόμισε τα πτυχία που είχε δηλώσει όταν του ζητήθηκαν από τους επιθεωρητές ενώ παραμονές των γιορτών υπέβαλε την παραίτησή του.

Οι 11 βουλευτές ζητούν εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας για την εν λόγω υπόθεση, ρωτώντας από πότε ήταν γνωστή και ποιες ενέργειες έγινα.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και τομεάρχης Υγείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Κωνσταντίνος Μπαργιώτας ο οποίος σχολίασε μεταξύ άλλων: «Σε σοβαρές χώρες, η ανάληψη θέσεων ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό γίνεται με προκήρυξη βάσει προσόντων και ανοικτές, διαφανείς διαδικασίες επιλογής και όχι με πελατειακά κριτήρια και μικροκομματικές λογικές. Βεβαίως, σε καμία σοβαρή χώρα δεν θα ήταν υπουργός ο «επαναστάτης» κ. Πολάκης. Το σύστημα υγείας αλλάζει με διαφάνεια και αξιοκρατία, όχι με διορισμούς κολλητών. Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς τελείωσε εδώ και καιρό. Το κατάλαβε ο κ. Πολάκης ή να του το πούμε με μαντινάδα;»