ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Νομπελίστας και ερευνητής του ιού HPV στην Πάτρα το 2014

Ο καθηγητής Harald zur Hausen,  βραβευμένος με Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας, θα βρεθεί στην Πάτρα τον καινούριο χρόνο

οοποίος θα μιλήσει με θέμα: “Contributions of Infections to Human Carcinogenesis – Mechanisms and Perspectives” (Ο Ρόλοςτων Λοιμώξεων στην Ανθρώπινη Καρκινογένεση – Μηχανισμοί και Προοπτικές).

Ο Νομπελίστας και ερευνητής του ιού HPV στην Πάτρα το 2014

Ένα σημαντικό επιστημονικόγεγονός και ένας έγκριτος καθηγητής βραβευμένος με Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας θα σηματοδοτήσουν την Πάτρα την καινούρια χρονιά.

Πρόκειται για το 15οΣυνέδριο Ιατρικής Χημείας που θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Απριλίου 2014στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κεντρικός ομιλητής θαείναι ο Harald zur Hausen,Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Heidelberg της Γερμανίας, βραβευμένος με Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας, οοποίος θα μιλήσει με θέμα: “Contributions of Infections to Human Carcinogenesis – Mechanisms and Perspectives” (Ο Ρόλοςτων Λοιμώξεων στην Ανθρώπινη Καρκινογένεση – Μηχανισμοί και Προοπτικές).

Ο Καθηγητής Harald zur Hausen έχειτιμηθεί με το Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας το 2008, για την ανακάλυψη τουρόλου του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων (HPV) που βασίζεται στο DNA, και η οποία οδήγησε στο πρώτο αντικαρκινικό εμβόλιο για τονκαρκίνο του τραχήλου.

Ο Καθηγητής Hausen πρωτοστάτησε στηνυποστήριξη της Ελλάδας, αποστέλλοντας επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ηγεσία, με τίτλο “Support for Greece”, την οποίασυνυπέγραψαν 23 Νομπελίστες.

Εισηγήσεις γιαΠροφορική ή Αναρτημένη Ανακοίνωση (Poster) να αποστέλλονται στην Γραμματεία του Προγράμματος τουΣυνεδρίου (Τίτλος και Περίληψη, Ελληνικά και Αγγλικά, μία σελίδα) μέχρι 21Φεβρουαρίου 2014.

ΜΠΣ “ΙατρικήΧημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων”

Τμημάτων Χημείας,Ιατρικής, Φαρμακευτικής

Γραμματεία ΠρογράμματοςΣυνεδρίου

Τηλ. : 2610-911546

FAX: 2610-911545

e-mail: medchempatras@gmail.com

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, όπως ενημερώνειτο onMed.gr οκαθηγητής Χημείας στο πανεπιστήμιο Πατρών κ. Γιάννης Ματσούκας, συμπληρώνει 16 χρόνια λειτουργίας και είναι τοπρώτο Πρόγραμμα στην Ελλάδα με τον τίτλο Euromaster, μετά από διεθνή αξιολόγηση. Έχει αξιολογηθεί απότο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΣΕΤ) και το Υπουργείο Παιδείας ωςμια από τις κορυφαίες δράσεις Αριστείας στην Ελλάδα για την εκπαίδευση πουπροσφέρει, την έρευνα που πραγματοποιεί, την καινοτομία που παράγει και για τηνσύνδεσή του με την κοινωνία.

Έχει προσκαλέσειπαγκοσμίου κύρους ερευνητές ως κεντρικούς ομιλητές στα ετήσια συνέδριά του, τουςοποίους το Πανεπιστήμιο έχει τιμήσει, μεταξύ των οποίων και οι κάτοχοι Nobel, James D. Watson (Ανακάλυψη Διπλής Έλικας DNA), Andrew V. Schally, Jean-Marie Lehn και Ada Yonath.

Το πρόγραμμα έχειαναρτηθεί στον Κόμβο Αριστείας του Υπουργείου Παιδείας.


Διαβάστε ακόμη:

Καθηγητής Ματσούκας: «Μία ελληνική Silicon Valley στην Πάτρα»






Βλαστοκύτταρα: Ενώνουν τις δυνάμεις τους Πάτρα και Ισραήλ




Το ΕΣΠΑ «οξυγόνο» για την χώρα: Επιστολή στον πρωθυπουργό