ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοβαρό επεισόδιο με έναν εργαζόμενο τραυματία στο Καραμανδάνειο της Πάτρας (φωτο)

Δύο άτομα - το ένα ανήλικο - τα έκαναν γυαλιά καρφιά και χτύπησαν τον φύλακα.

Σοβαρό επεισόδιο με έναν εργαζόμενο τραυματία στο Καραμανδάνειο της Πάτρας (φωτο)

Το επεισόδιο συνέβη αργά τη νύχτα της Πέμπτης, όταν δύο άτομα, πιθανόν υπό την επήρεια αλκοόλ, εισέβαλαν στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Πάτρας, ξυλοκόπησαν το φύλακα που είχε βάρδια και προκάλεσαν ζημιές σπώντας τζάμια και πόρτες.

Όλα αυτά συνέβησαν στο χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, όπου βρίσκονταν αρκετά παιδιά με τους γονείς τους.

Ο φύλακας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η αστυνομία συνέλαβε στους δύο δράστες της επίθεσης. Ο ένας είναι ανήλικος (15 ετών) και αφέθηκε ελεύθερος και ο άλλος (24 ετών) αναμένεται να δικαστεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Με αφορμή το νέο σοβαρό περιστατικό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει εκ νέου τις ελλείψεις των νοσοκομείων σε προσωπικό ασφαλείας. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, στο Καραμανδάνειο διαθέτει μόνο 8 φύλακες, έναν σε κάθε βάρδια.

Τοπικά μέσα της Πάτρας μεταδίδουν ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο έχουν συμβεί στο παρελθόν και άλλα παρόμοια περιστατικά, με την διοίκηση και τους εργαζόμενους να ζητούν ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες να υπάρχει αστυνομική παρουσία στην περιοχή γύρω από τις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις.

Η ΠΟΕΔΗΝ δημοσιοποίησε φωτογραφίες που απεικονίζουν τις υλικές ζημιές

2
1
6 2