ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει οτι ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στον «Ερυθρό»

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει οτι ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στον «Ερυθρό»

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «χειρουργημένος ασθενής στην αγγειοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός (σσ Κοργιαλένειο) την Παρασκευή 11/1/2019 εξήλθε λαθραία από την κλινική. Την Δευτέρα 14/1/2019 στις 7 το πρωί ο εν λόγω ασθενής, που είχε επιστρέψει στην κλινική, έστησε ενέδρα στην προϊσταμένη νοσηλεύτρια του τμήματος και όταν εκείνη βγήκε από το ασανσέρ, της επιτέθηκε με μαχαίρι»!

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η επίθεση ήταν αναίτια και χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε προηγούμενο. «Η προϊσταμένη τραυματίστηκε στο μηρό, νοσηλεύτηκε δύο ημέρες και στις 16 Ιανουαρίου πήρε εξιτήριο».

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση «επενέβησαν δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν νοσηλευόμενο κρατούμενο και αφόπλισαν τον ασθενή ο οποίος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου». Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι ήταν «απούσα»: «Προξενεί εντύπωση η στάση του Διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός. Δεν επισκέφθηκε καν την τραυματισμένη νοσηλεύτρια», αναφέρουν από την Ομοσπονδία.

Τι απαντά ο διοικητής

Με μια ανακοίνωση, ο διοικητής του νοσοκομείου, Θύμιος Γεωργόπουλος αφού «κοσμεί» την ΠΟΕΔΗΝ με διάφορους χαρακτηρισμούς και την κατηγορεί για «τρομολαγνία και ψεύδη», αναφέρει τη δική του εκδοχή για το συμβάν.

«Την Δευτέρα 14/1 στις 7:05 το πρωί ενημερώθηκα από την Διευθύντρια Διοικητικού ότι κάποιος ασθενής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής, περιφερόμενος στους διαδρόμους απειλούσε το προσωπικό με μαχαίρι. Έδωσα εντολή να κληθεί η Άμεση Δράση και στο μεταξύ η Φύλαξη του Νοσοκομείου. Στις 7:10 σε συντονισμένη επιχείρηση από 8 Αστυνομικούς (τα πληρώματα 3 περιπολικών και οι 2 αστυνομικοί που φρουρούσαν τον κρατούμενο) συνελήφθη ο δράστης και κατασχέθηκε το μαχαίρι της επίθεσης, αφού προηγουμένως κατάφερε επιπόλαιο τραύμα στον μηρό της Προϊσταμένης της κλινικής, η οποία εξερχόμενη από το ασανσέρ έπεσε πάνω στον δράστη», αναφέρει ο διοικητής.

Ο ιδιος υποστηρίζει ότι μόλις έφτασε στο νοσοκομείο, ενημερώθηκε αναλυτικά για όσα έγιναν και ότι ο ίδιος συνομίλησε για αρκετή ώρα με την παθούσα νοσηλεύτρια, «το τραύμα της οποίας αντιμετωπίστηκε με ένα ράμμα», και της δήλωσε ότι «η διοίκηση θα ειναι στο πλευρό της».