ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει οτι ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στον «Ερυθρό»

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει οτι ασθενής μαχαίρωσε νοσηλεύτρια στον «Ερυθρό»

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό συνέβη την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «χειρουργημένος ασθενής στην αγγειοχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός (σσ Κοργιαλένειο) την Παρασκευή 11/1/2019 εξήλθε λαθραία από την κλινική. Την Δευτέρα 14/1/2019 στις 7 το πρωί ο εν λόγω ασθενής, που είχε επιστρέψει στην κλινική, έστησε ενέδρα στην προϊσταμένη νοσηλεύτρια του τμήματος και όταν εκείνη βγήκε από το ασανσέρ, της επιτέθηκε με μαχαίρι»!

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η επίθεση ήταν αναίτια και χωρίς να υπάρχει οποιοδήποτε προηγούμενο. «Η προϊσταμένη τραυματίστηκε στο μηρό, νοσηλεύτηκε δύο ημέρες και στις 16 Ιανουαρίου πήρε εξιτήριο».

Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση «επενέβησαν δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν νοσηλευόμενο κρατούμενο και αφόπλισαν τον ασθενή ο οποίος συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου». Οι συνδικαλιστές καταγγέλλουν τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι ήταν «απούσα»: «Προξενεί εντύπωση η στάση του Διοικητή. Δεν είπε τίποτα. Δεν έκανε τίποτα και κάλεσε να αποσιωπήσουν το γεγονός. Δεν επισκέφθηκε καν την τραυματισμένη νοσηλεύτρια», αναφέρουν από την Ομοσπονδία.

Τι απαντά ο διοικητής

Με μια ανακοίνωση, ο διοικητής του νοσοκομείου, Θύμιος Γεωργόπουλος αφού «κοσμεί» την ΠΟΕΔΗΝ με διάφορους χαρακτηρισμούς και την κατηγορεί για «τρομολαγνία και ψεύδη», αναφέρει τη δική του εκδοχή για το συμβάν.

«Την Δευτέρα 14/1 στις 7:05 το πρωί ενημερώθηκα από την Διευθύντρια Διοικητικού ότι κάποιος ασθενής της Αγγειοχειρουργικής κλινικής, περιφερόμενος στους διαδρόμους απειλούσε το προσωπικό με μαχαίρι. Έδωσα εντολή να κληθεί η Άμεση Δράση και στο μεταξύ η Φύλαξη του Νοσοκομείου. Στις 7:10 σε συντονισμένη επιχείρηση από 8 Αστυνομικούς (τα πληρώματα 3 περιπολικών και οι 2 αστυνομικοί που φρουρούσαν τον κρατούμενο) συνελήφθη ο δράστης και κατασχέθηκε το μαχαίρι της επίθεσης, αφού προηγουμένως κατάφερε επιπόλαιο τραύμα στον μηρό της Προϊσταμένης της κλινικής, η οποία εξερχόμενη από το ασανσέρ έπεσε πάνω στον δράστη», αναφέρει ο διοικητής.

Ο ιδιος υποστηρίζει ότι μόλις έφτασε στο νοσοκομείο, ενημερώθηκε αναλυτικά για όσα έγιναν και ότι ο ίδιος συνομίλησε για αρκετή ώρα με την παθούσα νοσηλεύτρια, «το τραύμα της οποίας αντιμετωπίστηκε με ένα ράμμα», και της δήλωσε ότι «η διοίκηση θα ειναι στο πλευρό της». 

BEST OF NETWORK