ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ - Άδωνη Γεωργιάδη την 1η Αυγούστου

Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) θα συναντηθεί ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης την Τρίτη 1η Αυγούστου στις 13:00 στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29).

Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ - Άδωνη Γεωργιάδη την 1η Αυγούστου

Σήμερα η Ομοσπονδία έχει προκηρύξει στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα αιτήματα που θα θέσει η ΠΟΕΔΗΝ κατά τη συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη είναι:

• Ανανέωση Συμβάσεων των 2.000 εργαζομένων στα Νοσοκομεία με το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) των μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 - 67 ετών που σταδιακά με τη λήξη των συμβάσεων αποχωρούν. Έγιναν ήδη οι πρώτες συζητήσεις με τον υπουργό Εργασίας.

• Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα των Υγειονομικών με βάση το θετικό πόρισμα της Επιτροπής που σύστησε το υπουργείο Εργασίας και παραμένει ανενεργό για 2 έτη.

• Εφαρμογή όλων των διατάξεων του μισθολογίου στους 4.000 εργαζόμενους των Νοσοκομείων του ειδικού προγράμματος της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ) που εργάζονται έξι χρόνια με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων.

Στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί σήμερα στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7). Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για το νέο μισθολόγιο που όπως αναφέρει δεν καλύπτει τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία. Εκτιμά ότι δεν πρόκειται να ανακόψει το κύμα φυγής των υγειονομικών προς το εξωτερικό που προσφέρει πολλαπλάσιες αμοιβές, παροχές και πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας.

«Με μισθούς μικρότερους ή ίσους με τον κατώτερο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, δεν πρόκειται να βρεθούν υγειονομικοί να καλύψουν τις ανάγκες σε προσωπικό των υγειονομικών μονάδων», καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.