ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα πιο προφανή επιστημονικά δεδομένα του 2013!

Η επιστήμη μπορείνα ανατρέψει όλα όσα ξέρουμε για τον άνθρωπο και τον κόσμο γύρω μας. Παρ’ όλααυτά, οι ερευνητές μερικές φορές παρασύρονται και αισθάνονται την ανάγκη ναεπιβεβαιώσουν τα προφανή.

Τα πιο προφανή επιστημονικά δεδομένα του 2013!

Η επιστήμη μπορείνα ανατρέψει όλα όσα ξέρουμε για τον άνθρωπο και τον κόσμο γύρω μας. Παρ’ όλααυτά, οι ερευνητές μερικές φορές παρασύρονται και αισθάνονται την ανάγκη ναεπιβεβαιώσουν τα προφανή.

Τέτοιου είδουςμελέτες πολλές φορές αποσκοπούν σε πρωτοποριακές ανακαλύψεις, αυτό όμως δεσημαίνει πως τα καταφέρνουν πάντα!

Δείτε ποιεςέρευνες δεν μας εξέπληξαν μέσα στο 2013.

1. Η διατροφή τουΔυτικού κόσμου είναι βλαβερή

Μια διατροφήπλούσια σε τηγανητά φαγητά και επεξεργασμένα προϊόντα, γλυκά και κόκκινο κρέαςαυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, δήλωσαν οι ερευνητές τον περασμένο Απρίλιοστο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Medicine. Η μελέτη είχε ωςσημείο αναφοράς τη γενικότερη υγεία του ατόμου με την πάροδο των ετών και όχιτον αντίκτυπο της διατροφής ως προς συγκεκριμένες ασθένειες.

2. Ο ύπνος κάνεικαλό στο δέρμα

Τα κουρασμέναμάτια, το πρησμένο πρόσωπο και το άτονο δέρμα είναι κυρίως αποτέλεσμα της έλλειψηςύπνου. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε το Σεπτέμβρη στο Journal of Clinical SleepMedicine έδειξε ότι ο καλός ύπνος σε περίοδο αρκετών μηνών έχει σημαντική επίδρασηστην όψη της επιδερμίδας.

3. Οι άνδρες πουαπατούν έχουν έντονες σεξουαλικές ορμές

Μελέτη που δημοσιεύθηκεστο επιστημονικό περιοδικό Personality and Social Psychology τον περασμένοΣεπτέμβρη έδειξε ότι η ανδρική απιστία οφείλεται στην ανεβασμένη λίμπιντο. Έπειτααπό πειράματα και δοκιμές, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ορμές των ανδρών είναιπολύ πιο ισχυρές από αυτές των γυναικών.

4. Οι ντροπαλοίνέοι βρίσκουν φίλους στο διαδίκτυο

Το κλισέ τουλιγομίλητου παιδιού που περνά τη μέρα του μπροστά στον υπολογιστή φαίνεται πωςαληθεύει. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο στο περιοδικό European Journal of Personality έδειξε ότι οι διαδικτυακές φιλίεςενισχύουν την αυτοπεποίθηση των ντροπαλών παιδιών και βοηθούν τους εσωστρεφείςεφήβους να κοινωνικοποιηθούν με το δικό τους τρόπο.

5. Οι γυναίκεςτρελαίνονται για τους μουσικούς

Πολλά νεαράαγόρια αποφασίζουν να ξεκινήσουν μαθήματα κιθάρας με την ελπίδα να προσελκύσουντο αντίθετο φύλο. Μελέτη που δημοσιεύθηκε το Μάιο στο περιοδικό Psychology ofMusic επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα αυτής της τακτική. Οι ερευνητέςζήτησαν από ένα νεαρό να βγει στο δρόμο κρατώντας είτε μια αθλητική τσάντα είτεμια θήκη κιθάρας είτε τίποτα. Ο νεαρός κατάφερε να πάρει το τηλέφωνοπερισσότερων κοριτσιών όταν κρατούσε τη θήκη της κιθάρας.