ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι τροφές που μας κάνουν να νιώθουμε ενοχές όταν τις καταναλώνουμε

Ποιες είναι οι τροφές για τις οποίες ντρεπόμαστε, όταν τις καταναλώνουμεκαι τις αφαιρούμε πρώτες από το διατροφικό μας πρόγραμμα, όταν κάνουμε δίαιτα.

Οι τροφές που μας κάνουν να νιώθουμε ενοχές όταν τις καταναλώνουμε

Ποιες είναι οι τροφές για τις οποίες ντρεπόμαστε, όταν τις καταναλώνουμεκαι τις αφαιρούμε πρώτες από το διατροφικό μας πρόγραμμα, όταν κάνουμε δίαιτα.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 3.000εθελοντές και πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό μίας βρετανικής εταιρείαςσυμπληρωμάτων αδυνατίσματος, μία στις δύο γυναίκες αισθάνονται ενοχές για τοψωμί, το ρύζι και τα μακαρόνια που καταναλώνουν.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από τις απαντήσεις τους, το 50%των εθελοντριών που συμμετείχαν και το 25% των εθελοντών, αισθάνονταν άσχημαγια τους υδατάνθρακες που κατανάλωναν.

Παράλληλα, μία στις τέσσερις γυναίκες δήλωσε ότι τουςαποφεύγει μέσα στην εβδομάδα για να μπορεί να φάει περισσότερους τοΣαββατοκύριακο.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δήλωσε πως το πρώτο βήμα για νααδυνατίσει κάποιος είναι να κόψει όλους τους υδατάνθρακες, ωστόσο η επικεφαλήςτης νέας μελέτης δρ Τζέιν Όγκντεν, καθηγήτρια Ψυχολογίας της Υγείας στοΠανεπιστήμιο του Σάρεϋ προειδοποιεί ότι η τακτική αυτή είναι λανθασμένη καιμπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Αντιθέτως, όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό που θα πρέπει νακάνει, όποιος βρίσκεται σε περίοδο δίαιτας, είναι να περιορίσει την κατανάλωσητων λιγότερο ωφέλιμων υδατανθράκων, όπως η ζάχαρη, τα επεξεργασμένα δημητριακά,το ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά, καταναλώνοντας τους πιο θρεπτικούς, όπως φρούτα,δημητριακά, βραστές πατάτες, καφέ ρύζι και ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως.

Η ολοκληρωτική αποχή από τους υδατάνθρακες, που αποτελούν τηνπηγή ενέργειας του οργανισμού, οδηγεί, σύμφωνα με διατροφολόγους, σε πείνα καιεξάντληση σύνοτμα, καταδικάζοντας τη δίαιτα σε αποτυχία.