ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλος στα βιβλιάρια υγείας, έρχονται τα ψηφιακά βιογραφικά

Τα ψηφιακά ασφαλιστικά βιογραφικά θα αντικαταστήσουν τα βιβλιάρια υγείας και κατά συνέπεια και την πολύωρη παραμονή στις ουρές για θεώρηση.
Τέλος στα βιβλιάρια υγείας, έρχονται τα ψηφιακά βιογραφικά

Τα ψηφιακά ασφαλιστικά βιογραφικά θα αντικαταστήσουν ταβιβλιάρια υγείας και κατά συνέπεια και την πολύωρη παραμονή στις ουρές γιαθεώρηση.

Στο τέλος του μήνα θα παρουσιαστεί και επίσημα το νέοσύστημα «Άτλας», το οποίο περιλαμβάνει τα ψηφιακά ασφαλιστικά βιογραφικά όλωντων πολιτών και θα διατηρεί το ασφαλιστικό ιστορικό όλων των εργαζομένωναυτοαπασχολουμένων της χώρας. Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτσηήδη έχουν ψηφιοποιηθεί 144 δισ. ωρών ασφάλισης και άλλες τόσες αναμένεται ναψηφιοποιηθούν το επόμενο διάστημα.

«Ήδη έχουμε ολοκληρώσει την καταγραφή όλων των έμμεσαασφαλισμένων που ανέρχονται σε 3.181.206. Ουσιαστικά, η Ελλάδα διαθέτει πλέοντο πλήρες εθνικό μητρώο ασφαλισμένων και δικαιούχων παροχών περίθαλψης» είπε σεσυνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Γιάννης Βρούτσης.

Οι αλλαγές που φέρνει το σύστημα «Άτλας»:

--Καταργούνται όλα τα βιβλιάρια ασθενείας, όπως τα γνωρίζαμεμέχρι τώρα καθώς το υπουργείο μπορεί να γνωρίζει σε real time την ασφαλιστικήικανότητα όλων των ασφαλισμένων αλλά και των μελών των οικογενειών τους (έμμεσαασφαλισμένοι).

--Από τον Μάιο μπαίνει τέλος στις ουρές για θεωρήσειςβιβλιαρίων κάθε χρόνο και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων αφού θα γίνονταιηλεκτρονικά και χωρίς αυτοπρόσωπη απογραφή.

--Κάθε Έλληνας θα μπορεί να βλέπει ολόκληρη την ασφάλιση τουστον προσωπικό υπολογιστή του.

--Η απονομή των συντάξεων μετατρέπεται σε μία τυπική υπόθεσηλίγων ωρών ακόμη και για εκείνους που είχαν πολλές διαδοχικές αλλαγές στοασφαλιστικό καθεστώς.