ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτυπώστε το μωρό σας πριν... γεννηθεί!

Τι θα λέγατε, αν ακούγατε ότι θα μπορούσατε να «πάρετε» σετρισδιάστατη εκτύπωση το μωρό σας, πριν αυτό γεννηθεί;
Εκτυπώστε το μωρό σας πριν... γεννηθεί!

Τι θα λέγατε, αν ακούγατε ότι θα μπορούσατε να «πάρετε» σετρισδιάστατη εκτύπωση το μωρό σας, πριν αυτό γεννηθεί;

Η 3D Babies,μία αμερικανική εταιρία, με έδρα στην Καλιφόρνια, δίνει την ευκαιρία στουςανυπόμονους υποψήφιους γονείς να τυπώσουν ένα τρισδιάστατο εκμαγείο του ακόμααγέννητου μωρού τους, ακόμα και σε φυσικό μέγεθος, με βάση την εικόνα που έχουνδώσει οι υπερηχογραφίες.

«Δεν θα θέλατε να γνωρίσετε το μωρό σας πριν γεννηθεί;»,αναφέρει το διαφημιστικό μήνυμα της εταιρείας που χρησιμοποιεί ένα τρισδιάστατοεκτυπωτή για να δημιουργήσει μοντέλα του εμβρύου, το οποίο ακόμα αναπτύσσεταιμέσα στην μήτρα της μητέρας του.

Φυσικά, η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να γίνει σεδιαδοχικές φάσεις της ανάπτυξης του μωρού, έτσι ώστε, αν κανείς θέλει, μπορείνα αποκτήσει μια ολόκληρη σειρά από τέτοιες «κούκλες», καθώς το παιδί θαολοκληρώνει την ανάπτυξή του.

Αρχικά η απεικόνιση του εμβρύου γίνεται με τη χρήσηυπερήχων, ενώ στη συνέχεια ένα ειδικό λογισμικό αναλαμβάνει την εκτύπωση, πουαναπαριστά τις εκφράσεις του προσώπου του και την θέση του στη μήτρα.

Τα μωρά πωλούνται σε τρεις διαστάσεις: σε φυσιολογικόμέγεθος μήκους περίπου 20 εκατοστών (κοστίζει 600 δολάρια), σε μεσαίο δέκα εκατοστών(400 δολάρια) και σε μικρό πέντε εκατοστών (200 δολάρια), σύμφωνα με την «Daily Mail».

Στους γονείς δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν αν θέλουν ναεμφανίζεται το φύλο του παιδιού του στην εκτύπωση, όπως και το δέρμα τουανάμεσα σε τρεις αποχρώσεις.