ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας... ομορφαίνει!

Η θεραπεία της υπνικής άπνοιας δεν βελτιώνει απλά την ποιότητα του ύπνου, αλλά μας ομορφαίνει κιόλας.

Η αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας... ομορφαίνει!

Η θεραπεία της υπνικής άπνοιας δεν βελτιώνει απλά την ποιότητα του ύπνου, αλλά μας ομορφαίνει κιόλας.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, που πραγματοποίησαν τη σχετική μελέτη.

Μάλιστα, το όφελος δεν περιορίζεται μόνο στην «εξαφάνιση» των πρησμένων ματιών, αλλά γενικότερα στη νεανικότητα και την εμφάνιση του προσώπου.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές συνεργάστηκαν με 20 πάσχοντες από άπνοια μέσης ηλικίας, στους οποίους συστήθηκε να χρησιμοποιούν συσκευή συνεχούς χορήγησης αέρα CPAP.

Η συσκευή αυτή χορηγεί αέρα στον ασθενή με θετική πίεση, ώστε να μην κλείνει η αεροφόρος οδός και σταματάει η αναπνοή του.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν ειδικές εξετάσεις, προκειμένου να αξιολογήσουν την εμφάνιση του προσώπου των εθελοντών πριν και λίγους μήνες έπειτα από την έναρξη της θεραπείας.

Επίσης, τους φωτογράφησαν πριν και μετά τη θεραπεία, ζητώντας εν συνεχεία από 22 άλλους εθελοντές να βαθμολογήσουν τις φωτογραφίες, με βάση το πόσο ελκυστικά έβρισκαν τα πρόσωπα.

Όπως προέκυψε από τις βαθμολογίες, στα 2/3 των περιπτώσεων, οι βαθμολογητές είπαν πως είχε βελτιωθεί η ελκυστικότητα, η νεανικότητα και η «ζωντάνια» του προσώπου των ασθενών.

Παράλληλα, από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι έπειτα από τη θεραπεία το μέτωπο των ασθενών ήταν λιγότερο πρησμένο και το πρόσωπό τους λιγότερο κόκκινο.