ΕΙΔΗΣΕΙΣ

112: ένας πανευρωπαικός αριθμός που σώζει ζωές

112: ένας πανευρωπαικός αριθμός που σώζει ζωές
Αφιερωμένος στην καρδιακή ανακοπή, τη σημαντικότερη στατιστικά αιτία κλήσης του 112 πανευρωπαϊκά, είναι ο φετεινός εορτασμός του Πανευρωπαικού αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112. 

Αφιερωμένος στην καρδιακή ανακοπή, τη σημαντικότερη στατιστικά αιτία κλήσης του 112 πανευρωπαϊκά, είναι ο φετεινός εορτασμός του Πανευρωπαικού αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112. 

 

Ωστόσο, το 112, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα, λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνδέει μέσω κινητών και σταθερών τηλεφώνων τους πολίτες που κινδυνεύουν από τραυματισμό, πυρκαγιά ή εγκληματική ενέργεια με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (ασθενοφόρα, πυροσβεστική, αστυνομία).

Φέτος  η RSF Hellas - Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης με τη συνεργασία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και τη συμβολή της 112 Foundation, του ΕΚΑΒ και του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς", διοργανώνει την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στη Αθήνα, ημερίδα με θέμα τον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 και ανοιχτή εκπαίδευση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.).

Η ημερίδα και η εκπαίδευση, στις οποίες μπορούν να πάρουν μέρος όλοι δωρεάν, θα πραγματοποιηθούν από 09.00 – 16.30 στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ του ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΤΑΥΡΟΥ (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού ΜΟΣΧΑΤΟ).

 

Η Θεωρητική εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ  και η πρακτική από εθελοντές της RSF Hellas κατά την διάρκεια της  ημερίδας του Πανευρωπαϊκού Αριθμού  Έκτακτης Ανάγκης 112, και θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

 Υπενθυμίζεται ότι η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα παρήγαγε το 2013 τρία τηλεοπτικά σποτ για το 112 τα οποία έχουν υιοθετηθεί επίσημα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και είναι υποψήφια για βράβευση στην κατηγορία «Εκπαίδευση» στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων για το 112 που θα ανακοινωθούν στις 2 Απριλίου 2014 στην Βαρσοβία (Πολωνία) (διατίθενται σε υψηλή ανάλυση στη διεύθυνση http://correctproductions.com/112_FINALS/ και σε χαμηλότερη στο

 

 

Δηλώσεις συμμετοχής για την εκδήλωση και την εκπαίδευση της Αθήνας

στην RSF Hellas, στο e-mail: 112@rsfhellas.org

 

 


 

Best of DPG network

PlusQueen