ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ερωτήματα για την ηρωίνη και το θάνατο του Φ.Σ. Χόφμαν

Η αυτοψία για τον ηθοποιό Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν δεν απέδωσε σαφή στοιχεία και η εκπρόσωπος του ιατροδικαστικού τμήματος της Νέας Υόρκης δήλωσε πως θα διεξαχθούν περαιτέρω αναλύσεις.

Ερωτήματα για την ηρωίνη και το θάνατο του Φ.Σ. Χόφμαν

Η αυτοψία για τον ηθοποιό Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν δεν απέδωσε σαφή στοιχεία και η εκπρόσωπος του ιατροδικαστικού τμήματος της Νέας Υόρκης δήλωσε πως θα διεξαχθούν περαιτέρω αναλύσεις.

Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της Washington Post, τα αίτια και ο τρόπος θανάτου «πρόκειται να μελετηθούν περαιτέρω». Χρειάζονται αρκετές μέρες ώστε να ολοκληρωθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Τα ερωτήματα γύρω από το θάνατο του ηθοποιού και τη θανατηφόρα ηρωίνη συνεχίζουν να απασχολούν την κοινή γνώμη.

- Ο Χόφμαν πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης;

Επισήμως, η αιτία θανάτου δεν έχει διαπιστωθεί. Ωστόσο, τα υπάρχοντα στοιχεία υποδεικνύουν ότι το ισχυρό ναρκωτικό ήταν αυτό που οδήγησε το Χόφμαν στο θάνατο. Την περασμένη Δευτέρα, το CNN μετέφερε πληροφορίες από πηγές της Αστυνομίας σχετικά με 50 σακουλάκια ηρωίνης στο διαμέρισμα του ηθοποιού.

- Ήταν γνωστό εάν ο Χόφμαν αντιμετώπιζε πρόβλημα εξάρτησης από τα ναρκωτικά;

Ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι αντιμετώπισε πρόβλημα σε νεαρή ηλικία. «Κατάφερα να ξεφύγω όταν ήμουν 22 ετών», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS το 2006 και μάλιστα είχε μπει σε πρόγραμμα απεξάρτησης εκείνη την εποχή.

- Πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση ηρωίνης στις ΗΠΑ;

Το 2012, ομοσπονδιακή έρευνα είχε αποκαλύψει ότι 23 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κάνει χρήση ναρκωτικών τουλάχιστον μία φορά σε διάστημα ενός μήνα πριν τη δημοσκόπηση. Από αυτούς, οι 335.000 είχαν κάνει χρήση ηρωίνης.

- Πώς επιδρά η ηρωίνη στον οργανισμό;

Η ηρωίνη επηρεάζει τους υποδοχείς του εγκεφάλου, οι οποίοι απορροφούν μια ομάδα φυσικών χημικών ουσιών που ονομάζονται ενδορφίνες. Η ηρωίνη προέρχεται από την παπαρούνα, όπως και η μορφίνη, και οι δύο ουσίες λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο.

Οι ενδορφίνες καταπραΰνουν τον πόνο και πυροδοτούν την ευχάριστη διάθεση. Ένα μόριο της μορφίνης συνδέεται με τους υποδοχείς της ενδορφίνης στις νευρικές απολήξεις του εγκεφάλου και εκκινεί μια αλληλουχία επιδράσεων που επιφέρουν το αίσθημα της ευφορίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι χρήστες ηρωίνης βιώνουν μια σύντομη αλλά έντονη έξαψη χάρη στο ναρκωτικό, η οποία διαρκεί τέσσερις με πέντε ώρες.

- Πώς σκοτώνει η ηρωίνη;

Ο χρήστης μπορεί να χάσει τη ζωή του από υπερβολική δόση, ενώ σε άλλες περιπτώσεις η ηρωίνη εμποδίζει τη φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού που επιτρέπει την αναπνοή.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το Πρακτορείο Reuters σχετικά με τις συλλήψεις ατόμων που συνδέονται με το θάνατο του ηθοποιού.

http://www.youtube.com/watch?v=6DL5dO9G9Kg

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε τέσσερα άτομα την Τρίτη το βράδυ από πολυκατοικία στο Μανχάταν. Είναι ύποπτοι για την πώληση ναρκωτικών στον ηθοποιό Φ.Σ. Χόφμαν. Κατηγορήθηκαν για κατοχή ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε τρία διαμερίσματα και βρήκαν τουλάχιστον 350 σακουλάκια ηρωίνης. Τρεις άνδρες και μία γυναίκα βρίσκονται υπό κράτηση.

Ο Χόφμαν βρέθηκε νεκρός στο μπάνιο του διαμερίσματός του στη Νέα Υόρκη με μια βελόνα καρφωμένη στο χέρι του. Οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 50 σακουλάκια ηρωίνης στο διαμέρισμα.

Διαβάστε επίσης:

Ο θάνατος του Φ.Σ. Χόφμαν φέρνει στο προσκήνιο την «επιδημία» ηρωίνης στις ΗΠΑ