ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υπουργείο μοιράζει αλουμινόχαρτο σε... χρήστες ηρωίνης!

Mία καινοτόμο δράση αποφάσισε να αναλάβει το Εθνικό Σύστημα της Βρετανίας, προκειμένου να βοηθήσει του ανθρώπους που κάνουν χρήση ναρκωτικών και ειδικότερα τους εθισμένους σε ηρωίνη, να εγκαταλείψουν τον εξαναγκασμό τους.

Υπουργείο μοιράζει αλουμινόχαρτο σε... χρήστες ηρωίνης!

Όσον και να αμκούγεται παράξενο, τους μοιράζει αλουμινόχαρτο!

Το φύλλο είναι απαραίτητο για να λιώσει την ηρωίνη, να δημιουργηθεί καπνός και να τον εισπνεύσουν οι χρήστες. Ένας επιπλέον στόχος της εκστρατείας που έχουν ξεκινήσει οι Βρετανοί, είναι να μειωθούν οι ασθένειες που προκαλούνται από την κοινή χρήση του φτηνού αλουμινόχαρτου το οποίο οι χρήστες δανείζονται μεταξύ τους.

Το αλουμινόχαρτο που παράγεται για το μαγείρεμα και την αποθήκευση των τροφίμων, περιέχει φυτικό έλαιο που μπορεί να είναι δυνητικά τοξικό σε περίπτωση εισπνοής.

Το κάπνισμα ηρωίνης θεωρείται ασφαλέστερο για τους εξαρτημένους, καθώς δεν φέρουν τους ίδιους κινδύνους για ασθένειες του αίματος όπως το HIV ή της ηπατίτιδας Β μέσα από την πρακτική της διανομής των βελόνων.

Ο υπουργός πρόληψη του εγκλήματος Norman Baker δήλωσε : «Επιτρέποντας να παρέχεται νόμιμα το φύλλο αλουμινίου, γίνετε άλλο ένα θετικό βήμα για τη μείωση του αριθμού των ατόμων, των οικογενειών και των κοινοτήτων των οποίων οι ζωές έχουν καταστραφεί από τα ναρκωτικά».

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε ακόμη:

Οι "εθισμένοι στο σεξ" έχουν παρόμοια εγκεφαλική λειτουργία με τους εθισμένους στα ναρκωτικά