ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόρισμα- κόλαφος για ΟΚΑΝΑ από το ΣΕΥΠ

Πολύ ισχυρά οικονομικά στοιχεία μη χρηστής διαχείρισηςκαι απόλυτη αδυναμία του ΟΚΑΝΑ  νατεκμηριώσει το που και πως διατέθηκαν τα χρήματα, καταδεικνύει το πόρισμα τουΣώματος Επιθεωρητών Υγείας, το οποίο ολοκλήρωσε τον έλεγχο στον Οργανισμό, το οποίο θα παραδοθεί από την Υφυπουργό Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή αύριο στον  Εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα της ήδη κατατεθειμένης μηνυτήριαςαναφοράς της.
Πόρισμα- κόλαφος για ΟΚΑΝΑ από το ΣΕΥΠ

Πολύ ισχυρά οικονομικά στοιχεία μη χρηστής διαχείρισηςκαι απόλυτη αδυναμία του ΟΚΑΝΑ νατεκμηριώσει το που και πως διατέθηκαν τα χρήματα, καταδεικνύει το πόρισμα τουΣώματος Επιθεωρητών Υγείας, το οποίο ολοκλήρωσε τον έλεγχο στον Οργανισμό και θα παραδοθεί αύριο από την Υφυπουργό Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή στον Εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα της ήδη κατατεθειμένης μηνυτήριαςαναφοράς της.

Είναι σαφές, τονίζει το πόρισμα του Σώματος το οποίο στοχοποιεί ξεκάθαρα τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών, ότι δεν τηρήθηκαν ταπροβλεπόμενα στην οικονομική και διοικητική διαχείριση των χρημάτων από τονΟΚΑΝΑ.

Επιπλέον, το πόρισμα του Σώματος προτείνει:

Διενέργεια ειδικού –διαχειριστικού οικονομικού ελέγχου συνολικής οικονομικής διαχείρισης τουΟ.ΚΑ.ΝΑ. για τα έτη 2011-2012-(ενδελεχής έλεγχος των διαδικασιώνανάληψης υποχρέωσης, προκηρύξεων διαγωνισμών, συμβάσεων, παραδοτέων, αναδόχωνκ.λπ.)»- καθώς μεταξύ και άλλων ο ΟΚΑΝΑ κατέθετε τα χρηματικά ποσά απόεπιχορηγήσεις (Υπουργείο Υγείας, Δωρεές, Προγραμματική Σύμβαση ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. –Ο.Κ.Α.Ν.Α., στον ίδιο μοναδικό τροφοδοτικό λογαριασμό Τραπέζης και όχι σεδιαφορετικούς λογαριασμούς, ανάλογα με το σκοπό της επιχορήγησης, όπωςλειτουργικά και λογιστικά απαιτείται.

Να σημειωθεί ότι η κυρία Μακρή θα ζητήσει επίσης, όπως τόνισε σήμερα το πρωί σε συνέντευξη τύπου, την δικαστική διερεύνηση μιαςνέας υπόθεσης που αφορά στην υλοποίηση ‘‘του υποέργου 1: Οργάνωση καιλειτουργία θεραπευτικής μονάδας χορήγησης υποκαταστάτων στις φυλακές Κορυδαλλούκαι Πάτρας για κρατούμενους παραβάτες του νόμου περί ναρκωτικών(υπόδικους-κατάδικους) και προϋπολογισμό 2.202.000€, με ίδια μέσα.’’

Η έναρξη του προγράμματος τεκμηριώνεται με το πρακτικότης με αριθμ. 24 συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ στις 31-8-2011 με την οποίαεγκρίθηκε η έναρξη υλοποίησης του υποέργου, χωρίς ποτέ και πουθενά να αναφερθείαπό τον εισηγητή Γενικό Διευθυντή και την Πρόεδρο ΔΣ του ΟΚΑΝΑ ότι προϋπόθεση για την υλοποίηση του είναι ηέκδοση ΚΥΑ από τα Υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης για την πρόσβαση των στελεχών του ΟΚΑΝΑ στις φυλακές. Παραπλάνησεδηλαδή ο ΟΚΑΝΑ δια των παραλείψεων τουΓενικού Διευθυντή και της Προέδρου του την ειδική υπηρεσία του υπουργείουΥγείας ότι υλοποιεί το έργο, (ενώ δεν μπορούσε λόγω της μη έκδοσης τηςαπαιτούμενης ΚΥΑ) και έλαβε μάλιστα καικονδύλια για δαπάνες που είχαν κριθεί επιλέξιμες ενώ η πράξη δεν λειτουργούσε.Να σημειωθεί ότι με την ως άνω απόφασητου ΟΚΑΝΑ είχε εξουσιοδοτηθεί η Πρόεδρος του να προβεί σε όλες τις νόμιμεςενέργειες.