ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τιμή στον σύγχρονο Άγιο Λουκά- καθηγητή Χειρουργικής

Έναν διάσημο και σύγχρονο Άγιο – τον Ρώσο καθηγητή της Χειρουργικής Αρχιεπίσκοπο Λουκά, που μετά το θάνατο της συζύγου του, έγινε ιερέας και αργότερα 
Τιμή στον σύγχρονο Άγιο Λουκά- καθηγητή Χειρουργικής

Έναν διάσημο και σύγχρονο Άγιο – τον Ρώσο καθηγητή τηςΧειρουργικής Αρχιεπίσκοπο Λουκά, που μετά το θάνατο της συζύγου του, έγινειερέας και αργότερα Αρχιεπίσκοπος Συμφερουπόλεως- θα τιμήσει την Παρασκευή τοβράδυ στο ξενοδοχείο Hilton, η οικογένεια Γιαννακόπουλου, η ΕλληνοαμερικανικήΙατρική Εταιρεία και το Ελληνικό Τμήμα του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών.

Ο Άγιος (ο οποίος απεβίωσε το 1961) θα τιμηθεί ενόψει τηςημέρας του Αγίου Βαλεντίνου - ονομαζόταν Βαλεντίνο Φελίξοβιτς Βοϊνα Γιασενέτσκι- ενώ μετέπειτα έγινε Καθηγητήςκαι Αρχιεπίσκοπος με την ονομασία Λουκάς. Ο Άγιος, διώχθηκε από το Σταλινικόκαθεστώς, συκοφαντήθηκε, φυλακίσθηκε, εξορίστηκε πολλές φορές, χωρίς όμως ποτένα σταματήσει να χειρουργεί όλους όσους ζητούσαν τη βοήθειά του, να διδάσκειτους νέους χειρουργούς και φοιτητές, να γράφει σημαντικά κείμενα και βιβλία γιατην χειρουργική.

Το Πατριαρχείο της Ρωσίας τον ανακήρυξε Άγιο και η μνήμη τουτιμάται στις 24 Μαίου και 11 Ιουνίου. Η ανθρώπινη παρουσία και ζωή του, ηεπιστημονική του προσφορά με διεθνείς δημοσιεύσεις και ανακαλύψεις, ηπνευματική του πορεία, έχουν συγκινήσει και παραδειγματίσει χιλιάδεςχειρουργούς σε όλον τον κόσμο.

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, ο Αρχιεπίσκοπος Λουκάς είναιιδιαίτερα αγαπητός κυρίως λόγω της μετάφρασης και προβολής του έργου και τηςζωής του από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, ο οποίος θα είναι και οκεντρικός Ομιλητής της Εκδήλωσης.

Η οικογένεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έχει βοηθήσεισημαντικά την παρουσίαση του έργου του Αρχιεπισκόπου Λουκά στον Ελληνικό Λαό,επιχορηγώντας ανάλογες εκδηλώσεις στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά και την εκδήλωση-δείπνο στο Hilton.

O Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ιατρικής Εταιρείας καιGovernor του Αμερικανικού Κολλεγίου Χειρουργών, Καθηγητής Δημήτρης Λινός,ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Γιαννακόπουλο για τη στήριξη τέτοιων πνευματικώνεκδηλώσεων, που βοηθούν ουσιαστικά και τους γιατρούς και τους ασθενείςγνωρίζοντας τη ζωή και το έργο του σύγχρονου Ρώσου Αγίου.

Χορηγός επικοινωνίας της σημαντικής αυτής εκδήλωσης είναι τοιατρικό και επιστημονικό site Onmed.gr.


Διαβάστε ακόμη:

Άγιος Λουκάς Κριμαίας:Εκδήλωση για τον θεραπευτή σωμάτων-ψυχών