ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παν. Μίσιγκαν: γερή καρδιά ξανά, με λειτουργικά κύτταρα

Παν. Μίσιγκαν: γερή καρδιά ξανά, με λειτουργικά κύτταρα
Στο ερώτημα εάν μπορεί να επουλωθεί μια πληγωμένη καρδιά, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν απαντούν θετικά και μας εκπλήσσουν με την μέθοδο που δημιούργησαν, σύμφωνα με την οποία, προγραμματίζουν ξανά τα κύτταρα της καρδιάς που έχουν υποστεί βλάβη και τα μετατρέπουν σε πλήρως λειτουργικά κύτταρα.
Στο DNA των επιστημόνων βρίσκεται τελικά η καινοτομία, οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν προκειμένου κάθε φορά να ανεβάσουν ψηλά τον πήχυ της επιστήμης και της διάκρισης.

 

Στο ερώτημα εάν μπορεί να επουλωθεί μία...φθαρμένη και  πληγωμένη καρδιά, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν απαντούν θετικά και μας εκπλήσσουν με την μέθοδο που δημιούργησαν, σύμφωνα με την οποία, προγραμματίζουν ξανά τα κύτταρα της καρδιάς που έχουν υποστεί βλάβη και τα μετατρέπουν σε πλήρως λειτουργικά κύτταρα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν, εκτιμούν ότι αυτή η εξέλιξη θα τους οδηγήσει στη δημιουργία μιας μεθόδου για την ανάπτυξη νέου καρδιακού ιστού, όταν ο φυσιολογικός υφίσταται βλάβη λόγω καρδιακής προσβολής.


Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Andrew Putnam, η νέα μέθοδος παρουσιάζει επιτυχία επειδή λαμβάνει υπόψη το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται τα κύτταρα. Αντίθετα, οι προσπάθειες που είχαν γίνει στο παρελθόν είχαν εστιάσει μόνο στον καινούργιο προγραμματισμό των κυττάρων και στα γονίδια.

Ωστόσο, αυτό που καθορίζει την έκφραση των συγκεκριμένων γονιδίων είναι το περιβάλλον, γι' αυτό και οι επιστήμονες κατάφεραν να μετατρέψουν ινοβλάστες (μόνιμα κύτταρα του δέρματος που εκκρίνουν κολλαγόνο και ίνες ελαστίνης) από έμβρυα ποντικιών αναπτύσσοντάς τα σε ειδικά τζελ διαφορετικής πυκνότητας. Οι επιστήμονες εισήγαγαν στα κύτταρα έναν ειδικά σχεδιασμένο ιό που μετέφερε γονίδια τα οποία εκφράζονται από τα βλαστοκύτταρα, με αποτέλεσμα οι ινοβλάστες να «ξεγελαστούν» από τη συμπεριφορά των βλαστοκυττάρων και να μετατραπούν σε προγονικά κύτταρα που μοιάζουν με τα βλαστοκύτταρα.

Το γεγονός αυτό προγραμμάτισε εκ νέου τα κύτταρα και βοήθησε στη διαδικασία της διαίρεσης, ενώ με τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που τους χορηγούσαν οι επιστήμονες για μία εβδομάδα, μετατράπηκαν σε κύτταρα του μυοκαρδίου.

 


BEST OF NETWORK

«Λουκέτο» σε όλη τη χώρα έως τις 15 Μαρτίου; Τα σενάρια για καθολικό lockdown και «κόφτη» στο SMS 6

Ο διπρόσωπος Ερντογάν: «Μαγειρεύει» τον εκλογικό νόμο ενώ «πουλάει» ανθρωπισμό στη Δύση

Νικολάου στο Newsbomb.gr: Εμείς κάνουμε τα πάντα για να ζήσει ο Κουφοντίνας

Κορονοϊός: Πότε θα δούμε υποχώρηση της πανδημίας στην Ελλάδα – Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τραγωδία στο Κερατσίνι: Αυτοκτόνησε 15χρονος στο δωμάτιό του - Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Υπόθεση Λιγνάδη: Νέα καταγγελία από τον Ανδρέα Φυλακτού - Πώς γλίτωσε τα χειρότερα

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις

Συνεπιμέλεια: Επιστολή των Ενεργών Μπαμπάδων στον Πρωθυπουργό - «Προστατέψτε τα παιδιά»

Φρεγάτες Belh@rra: Η πρόταση των Γάλλων που τα έχει όλα – Έτσι θα είναι το νέο ελληνικό πλοίο

Υπόθεση Lamaniff: «Είναι κορίτσι της διπλανής πόρτας, όχι αφέντρα» -Τι λέει ο δικηγόρος της 30χρονης

Πάνος Μουζουράκης για σεξουαλική παρενόχληση: Με στιγμάτισε μια εμπειρία στα 14, το είπα στα 23

Survivor: Χαμός στο Twitter με την τούμπα του Τριαντάφυλλου