ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με λουκέτο απειλείται Silver Alert λόγω έλλειψης χρημάτων

Συναγερμός για το Silver Alert, την εθελοντική υπηρεσία ανεύρεσης ηλικιωμένων.
Με λουκέτο απειλείται Silver Alert λόγω έλλειψης χρημάτων

Συναγερμός για το Silver Alert, την εθελοντική υπηρεσία ανεύρεσης ηλικιωμένων.


Ο εθελοντικός οργανισμός μη κυβερνητικού χαρακτήρα «Γραμμή Ζωής», όπου υπάγεται, το «Silver Alert Hellas», κινδυνεύει με λουκέτο γιατί τα έσοδα από χορηγίες εταιρειών και από δωρεές πολιτών, έχουν μειωθεί δραματικά λόγω οικονομικής κρίσης.


Η Γραμμή Ζωής ιδρύθηκε το 2006 με στόχο την εξασφάλιση ποιοτικής διαβίωσης των ηλικιωμένων ατόμων. Ανάμεσα στις υπηρεσίες της είναι η ανεύρεση ηλικιωμένων που έχουν εξαφανισθεί καθώς και το «Κόκκινο Κουμπί», το οποίο δίνεται δωρεάν σε ηλικιωμένους που ζουν μόνοι τους προκειμένου να έχουν άμεση βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Η Γραμμή Ζωής έχει βοηθήσει με μεγάλη επιτυχία στον εντοπισμό ηλικιωμένων μετά την έκδοση Silver Alert. Μέσα σε 33 μήνες λειτουργάις της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχουν δηλωθεί 460 εξαφανίσεις ηλικιωμένων και έχουν εκδοθεί αντίστοιχα Silver Alert. Από αυτά τα 179 προβλήθηκαν από τα ΜΜΕ, ενώ 281 ηλικιωμένοι εντοπίσθηκαν σώοι αμέσως μετά την εμφάνιση του Silver Alert στα κοινωνικά δίκτυα και λίγο πριν προβληθεί από τα ΜΜΕ.

Από τα Silver Alert που προβλήθηκαν στα Μέσα Ενημέρωσης, 146 ηλικιωμένοι βρέθηκαν εκ των οποίων οι 84 εντοπίστηκαν σώοι. Συνολικά, το 93% των ηλικιωμένων που δηλώθηκε η εξαφάνισή τους βρέθηκαν, εκ των οποίων το 79% σώοι.

Σύμφωνα με το « Silver Alert Hellas», 14 περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων σημειώνονται κάθε μήνα και τρία με τέσσερα περιστατικά κάθε εβδομάδα.