ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στοιχεία – σοκ : 1 στους 2 ηλικιωμένους δηλώνει ότι πεινάει!

Φαινόμενα εξαθλίωσης και πείνας σε ηλικιωμένους στην Ελλάδα καταγράφει η ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής», στο πλαίσιο του προγράμματος  «Κάθε μέρα δίπλα τους». 
Στοιχεία – σοκ : 1 στους 2 ηλικιωμένους δηλώνει ότι πεινάει!

Φαινόμενα εξαθλίωσης και πείνας σε ηλικιωμένους στην Ελλάδα καταγράφειη ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής», στο πλαίσιο του προγράμματος «Κάθε μέρα δίπλα τους». Ένας στους δύο ηλικιωμένουςδηλώνει ότι δεν έχει αρκετό φαγητό και πεινάει, το 27% διαβιεί με εντελώςακατάλληλες «λύσεις» και το 17% είναι αντιμέτωπο με την κατάθλιψη και τονπανικό για το μέλλον τους


Από την ανάλυση των στοιχείων για τους ηλικιωμένους πουσυμμετείχαν στο πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους» που υλοποίησε τα τελευταία δύοχρόνια η ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής», το 56% αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια μεσοβαρή ύπαρξη πείνας, το 27% αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια και διαβιείμε εντελώς ακατάλληλες «λύσεις» επιβαρύνοντας έτσι την γενικότερη υγεία του καιτο 17% είναι αντιμέτωπο με την κατάθλιψη και τον πανικό για το μέλλον τους.


Η «Γραμμή Ζωής» επισημαίνει ότι εκατοντάδες είναι τατηλεφωνήματα που δέχεται η Κοινωνική Υπηρεσία της από ηλικιωμένους, οι οποίοι,όπως λέει: «στην κυριολεξία εκλιπαρούν για λίγα τρόφιμα ή λίγο γάλα στηνπροσπάθειά τους να ανακουφίσουν την ανασφάλεια και τον φόβο που εκ τωνπραγμάτων συνοδεύει την ηλικία τους».


Ακόμα το 62% από αυτούς τους ηλικιωμένους (που δεν ανήκουνσε αυτούς που εξυπηρετούνταν από το πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους») δήλωσανότι δεν έχουν καθόλου την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν σταθερήποιότητα και επάρκεια στα γεύματά τους, ενώ το 32% έχουν εδώ και πάρα πολύκαιρό περιορίσει τα βασικά είδη, αλλά και το μέγεθος των μερίδων τους.


Το επισιτιστικό πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους», ενίσχυσεσυνολικά 300 άπορους ηλικιωμένους που διαβιούν στους δήμους Ελευσίνας,Ασπρόπυργου, Σαλαμίνας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη,Περάματος και Μεγαρέων (Μέγαρα, Κινέττα, Νέα Πέραμος).